Що робити, якщо скасували рейс на літак? Хто компенсує витрати?

5392
Facebook Twitter
Що робити, якщо скасували рейс на літак? Хто компенсує витрати?

Дана стаття стане у пригоді кожному мандрівникові, який планує відвідувати іноземні держави вирушаючи повітряним простором, оскільки ми розповімо про те, що робити у разі, якщо рейс не відбувся.

Сьогодні популярно подорожувати на вікенди та у відпустку до іноземних держав, щоб не тільки відпочити, а й розширити світогляд. Можливість здійснювати поїздки за кордон частіше, ніж, коли-небудь, стала доступною українцям, з огляду на те, що вже більш ніж рік діє безвізовий режим для перетину кордону з більшою частиною країн Європейського Союзу. Також, подорожувати без оформлення додаткових документів мають можливість українські громадяни, які навчаються в університетах Республіки Польща або перебувають там з іншою метою, маючи чинну національну візу категорії D. При здійсненні великої кількості перельотів, буде доречно знати, як чинити у ситуації, якщо був скасований рейс, та хто зобов'язується компенсувати понесені витрати. Дана стаття стане у пригоді кожному мандрівникові, який планує відвідувати іноземні держави вирушаючи повітряним простором, оскільки ми розповімо про те, що робити у разі, якщо рейс не відбувся.

Чому авіакомпанії можуть скасувати рейсовий політ?

Є багато причин, через які авіакомпанія може скасувати рейс. Деякі пов'язані з прибутковістю перельоту, інші з технічною справністю, людським фактором та іншими обставинами. У першому випадку, коли авіакомпанії економічно не вигідно здійснювати рейс, але вона завчасно (за 2 тижні до вильоту) попередила кожного з потенційних пасажирів, тоді не потрібно виплачувати компенсацію. Якщо компанія спочатку оголошує про затримання вильоту, а потім це плавно переходить у скасування, то, у залежності від обставин, пасажири мають можливість вимагати не тільки надання додаткових послуг (дзвінки, інтернет та готель), але й грошової компенсації. Розглядаючи останню ситуацію, коли пасажири вже знаходяться на території аеропорту, в обов'язки компанії входить забезпечення людей прохолодними напоями, перекусом та новим рейсом власними авіалініями або з компанією

партнером. Матеріальна компенсація можлива у тому випадку, якщо компанія не зробила цих пунктів. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслювати, що дані умови поширюються не тільки на звичайні рейси, а й на чартери, лоукост-перельоти та будь-якого іншого типу.

Як себе вести, щоб вимагати компенсацію у разі невдалого перельоту?

Не потрібно скандалити, зриватися на персоналі та поводитися негідно. Потрібно впоратися з емоціями, підійти до стійки інформації або інше відділення, щоб отримати документальне підтвердження факту скасування та пояснювальну інформацію з приводу того, чому виникла ситуація. Також варто залишити всі знаки, які стосуються поїздки, яка не відбулася, серед них: авіаквитки, наклейки на багажу, бирки на валізах та інше. У разі, якщо вже в аеропорту було проведено багато часу та пасажир здійснив купівлю різних предметів, варто зберегти всі чеки. У разі, якщо довелося відправитися на ночівлю до готелю власним коштом, також потрібно зберегти всі підтвердження цього. Запам'ятайте, що вимагати компенсувати витрати Ви маєте право лише у разі, якщо поїздка не відбулася через провини компанії, а не через погодні умови або непередбачені та непідвладні обставини.

Підсумовуючи, особливо зауважимо, що, вирушаючи за кордон необхідно підготувати себе до різних обставин, починаючи з моменту перельоту. Це гарантує збереження бюджету та нервів. Також, якщо сталася неприємність у вигляді скасування рейсу, крім викладених дій, варто вести фотозвіт того, що відбувається, тоді Ви ще раз зможете довести свою правоту, та, не тільки компенсувати матеріальну шкоду, а й моральну сторону завданих збитків.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини