Що таке м'які навички та чому вони важливі?

7611
Facebook Twitter
Що таке м'які навички та чому вони важливі?

Розмови про те, чи важливі м'які навички, все більше привертають роботодавців. Розглянемо найбільш важливі з них, це допоможе кожному студенту та молодому фахівцеві визначитися, яке місце вони займають в їх житті та кар'єрі.

Розмови про те, чи важливі м'які навички (та якою мірою), все більше привертають роботодавців. На думку деяких, вони не потрібні, але значна кількість людей вважають, що вони мають вирішальне значення, як на роботі, так і у повсякденному житті. Факт полягає у тому, що ефективне управління персоналом було б неможливо без належного міжособистісного спілкування — однієї з м'яких навичок. Розглянемо найбільш важливі з них, це допоможе кожному студенту та молодому фахівцеві визначитися, яке місце подібні навички займають в їх житті та кар'єрі.

Що таке м'які навички?

Заведено ділити навички на жорсткі та м'які. Перші легко перевірити — вони підтверджуються документами, такими як диплом або атестат. У свою чергу, м'які навички є широкою концепцією та часто не піддаються вимірюванню, що довгий час не враховувалося багатьма роботодавцями. М'які навички — сукупність психофізичних особливостей та соціальних навичок. Варто знати, що їм можна навчитися. Добре розвинені м'які навички вимагають повсякденної роботи, яка є безперервним особистим розвитком.

Вважається, вони набагато більш захоплюючі, тому що придбання вимагає величезного розуміння їх емоцій, думок та дій. Потрібно стежити за своїми реакціями та діями, щоб зробити висновки для подальшого поліпшення. Багато людей мають схильність до деяких навичок, та для того, щоб вивчити інші, потрібно спробувати ще трохи.

Екстраверт буде мати більшу схильність до комунікативних навичок, які не створюють серйозну проблему для міжособистісного спілкування.

Інтроверт може мати велику схильність до аналітичного та логічного мислення, що може істотно підтримати ефективне управління людськими ресурсами, завданнями та часом.

Чому м'які навички важливі у сучасному світі?

М'які навички універсальні. Якщо у когось вони є, їх можна використовувати, як на роботі, так і у повсякденному житті.

Міжособистісне спілкування корисне не тільки для підтримки здорових відносин, а й для ефективного управління людськими ресурсами.

Вміле управління часом буде корисним не тільки при виконанні домашніх обов'язків — воно незамінне й на роботі, особливо щоб діяльність була ефективною та задовільною.

Виходячи з наведених вище прикладів, можна побачити, що м'які навички необхідні кожному. На щастя, роботодавці все частіше цінують ці навички — вони допомагають досягти максимальних висот у професії та отримати моральне задоволення.

М'які навички — на яких посадах можна використовувати?

М'які навички вітаються на управлінських посадах, а також на всіх тих, які пов'язані з управлінням людськими ресурсами.

Варто зазначити, що роботодавці приділяють багато уваги тому, щоб співробітники мали м'які навички на нижчих посадах та у різних галузях. Виявляється, що багато компаній не зможуть функціонувати без належного міжособистісного спілкування та готовності розвивати співробітників на нижчих рівнях. Фахівці UP-STUDY зібрали перелік найважливіших м'яких навичок, які є бажаними для польських та міжнародних роботодавців:

1. Вміле управління часом (тайм менеджмент). Йдеться про ефективне управління часом, яке дозволить своєчасно та коректно виконувати доручені завдання. Ця навичка, яка зробить всі обов'язки максимально ефективними та дієвими.

2. Відмінне міжособистісне спілкування. Необхідно спілкуватися як на роботі у команді, так і під час бесід з клієнтами. Правильне спілкування засноване на передачі чіткої інформації, але воно також є здатністю правильно отримувати та аналізувати повідомлення зворотного зв'язку.

3. Грамотне управління людськими ресурсами. Важливі м'які навички не обходяться без вмілого управління людськими ресурсами. Це передбачає стратегічне та ефективне управління людським капіталом.

4. Високий емоційний інтелект. Емоційний інтелект називається свого роду здатністю, яка дозволяє розпізнавати емоційні стани — власні та інших людей. Необхідно вміти адекватно справлятися у стресових ситуаціях повсякденного життя.

5. Незалежність. Ця особливість цінується багатьма роботодавцями. Хоча незалежність складається з декількох ступенів (які є наслідком різних факторів), зазвичай можна припустити, що вона включає: незалежне та ефективне управління часом; вміння самостійно виконувати поставлені завдання; самостійне придбання інструментів, необхідних для виконання поставленого завдання.

Отже, пам'ятайте, що м'які навички не даються раз та назавжди, їх можна придбати та розвинути. Роботодавці все більше уваги приділяють різним видам м'яких навичок на кожному професійному рівні. Вони виявляються людським фактором, який неможливо замінити ніякими дипломами та сертифікатами.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини