Основні причини відмов при прийнятті на роботу у Польщі

2110
Facebook Twitter
Основні причини відмов при прийнятті на роботу у Польщі

Чи легко громадянам України знайти роботу у Польщі? Які можуть бути перешкоди та причини відмови при працевлаштуванні іноземців з країн СНД? Про ці та інші важливі питання ми поговоримо детальніше у статті

На сьогодні, коли в Україні змінилася верхівка, котра керує, та громадяни не впевнені у багатьох аспектах життя та діяльності, істотна частина наших земляків відправляються до найближчих європейських країн з метою працевлаштування, а також отримання освіти, возз'єднання з сім'єю та організації/перезапуску бізнесу. Часто погляди падають на Республіку Польща, оскільки країна близька територіально, має схожу з українською мову, підходить за менталітетом та, що важливо, законодавство лояльно ставиться до розвитку іноземців на польській території. Чи легко громадянам України знайти роботу у Польщі? Які можуть бути перешкоди та причини відмови при працевлаштуванні іноземців з країн СНД? Як йдуть справи з працевлаштуванням іноземців з польським дипломом до локальних компаній? Про ці та інші важливі питання ми поговоримо детальніше у статті, тому її варто прочитати особам, зацікавленим у розвитку на території Польської держави.

Чому українці можуть отримати відмову при працевлаштуванні до однієї з польських компаній?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу наших земляків на те, що Польща — європейська держава, яка дбає про різні аспекти життя та діяльності своїх громадян. Зважаючи на це, якщо Ви націлені на працевлаштування за контрактом до однієї з компаній на пристойну посаду, потрібно мати вагомі аргументи (передовий досвід, інноваційні ідеї, широкий спектр додаткових компетенцій та інші переваги). В іншому випадку вакансія дістанеться локальному громадянину, оскільки роботодавець не захоче пояснювати причину відмови поляку на користь іноземця.

Щоб офіційно працювати до польської компанії, крім підписаного контракту, потрібно мати запрошення від роботодавця або дозвіл з боку держави.

Та ось у першому випадку наймач повинен надати пояснення відповідним органам, чому хоче бачити на робочому місці іноземного громадянина. Щоб змусити взяти себе на роботу знадобляться всі можливі аргументи, які простимулюють роботодавця піти на такий крок. Інакше, нерезидента чекатиме відмова.

Ще однією причиною відхилення кандидатури українця може бути локація отримання диплома. Хоча між Україною та Польщею є домовленість про взаємне визнання атестатів, сертифікатів та дипломів, все-таки багато наймачів з РП сумніваються у компетентності потенційного працівника, який здобув ступінь на Батьківщині. Це може стати суттєвим бар'єром.

Крім відмови від роботодавців, може бути ще відхилення запиту на отримання візи. Найбільш поширеними є: заборона на в'їзд до зони Шенгену, недостатньо аргументів щодо причини бажання в'їхати до РП, помилки в оформленні документів або надання неправдивих відомостей.

Чи можуть отримати відмову у працевлаштуванні до локальних компаній особи, які навчаються у вищих навчальних закладах Польщі?

На жаль, якщо ми говоримо про придбання кваліфікації у державному університеті Польщі, дипломовані фахівці можуть зустріти відмову, оскільки ситуація аналогічна описаній вище з претендентами з-за кордону. Суть у тому, що публічні ВНЗ активно просувають поляків до локальних компаній, та на відкриту вакансію у 70% випадків візьмуть резидента, навіть якщо в іноземця з польським дипломом більше практичних навичок.

Інакше ситуація складається, якщо навчання відбувалося у приватній установі освіти.

Маючи налагоджені контакти з локальним та міжнародним бізнесом, ВНЗ сприяють проходженню стажувань, практик та працевлаштуванню своїх студентів та випускників до компаній партнерів. Зважаючи на це, якщо є бажання вчитися у Польщі з подальшим працевлаштуванням, більш доцільно вибирати непублічні університети.

Отже, причини відмови у роботі у польській компанії українцям можуть бути різні. Основні ми вже описали. Але врахуйте, що було розглянуто працевлаштування на місце, яке передбачає розумову працю. Що стосується важкої фізичної роботи, тут навряд чи можуть бути відмови від потенційних наймачів, швидше за все у випадку з відкриттям візи.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини