Як студенту продати свої навички на співбесіді? Поради, які допоможуть влаштуватися на роботу з польським дипломом

7527
Facebook Twitter
Як студенту продати свої навички на співбесіді? Поради, які допоможуть влаштуватися на роботу з польським дипломом

Відправляючи резюме на вакантні місця та отримавши запрошення на співбесіду, виникає маса питань, як у професіоналів з великим досвідом роботи, так і у тих, хто тільки отримав якісний європейський диплом.


Відправляючи резюме на вакантні місця та отримавши запрошення на співбесіду, виникає маса питань, як у професіоналів з великим досвідом роботи, так і у тих, хто тільки отримав якісний європейський диплом в одній з установ вищої освіти Республіки Польща. Дипломовані фахівці, які тільки вийшли на польський або міжнародний ринок праці, схвильовані тим, як правильно себе подати, що потрібно, а що не варто повідомляти, під час бесіди з потенційним роботодавцем. Радує той факт, що, при багатьох польських вищих навчальних закладах існують бюро кар'єри, служби зайнятості та інші структури такого типу, які не тільки допомагають правильно скласти резюме та мотиваційний лист, але й проводять навчальні тренінги, з приводу моделей поведінки, яких варто дотримуватися на співбесідах. Але, не у всіх ВНЗ це є, тому, тему варто розглянути більш детально.

Основні аспекти, які варто висвітлити на співбесіді

Головний акцент потрібно робити на практичних навичках, стажуваннях та позаурочних заняттях. Саме такими специфічними особливостями можна не тільки виділити себе, серед інших інтерв'юерів, але й зробити свою кандидатуру більш привабливою. Не варто говорити зайвої особистої інформації, яка не принесе користі для підприємства та не стане в нагоді на посаді, на яку претендуєте. Варто розкрити всі свої здібності, які можуть раціоналізувати роботу на посаді, котру потенційно плануєте охопити. Готуючись до безпосереднього ділового спілкування з потенційним роботодавцем, варто відповісти на такі питання:

1. Як вдасться вплинути на дохід компанії?

2. Чи зможу я зробити якийсь внесок в бюджет компанії?

3. Чи здатний я знайти оптимальні методи автоматизації системи?

Бути у виграшній позиції допоможе швидке знаходження вдалих особистих прикладів такого типу:

— під час навчання, проходив стажування та знайшов для компанії 2-5 постійних великих клієнтів;

— вдалося автоматизувати систему та зробити виробництво безперебійним;

— провів дослідження та розробив проект стартапу, який ефективно працює.

Яку роль відіграє вища освіта, під час співбесіди?

Ті, хто вважає, що конкуренція починається, після отримання диплома — глибоко помиляються. Все починається в той момент, коли вибирається вищий навчальний заклад, адже, не маючи досвіду, дуже важливо, який університет надавав знання. Ні для кого не секрет, що більш цінується роботодавцями диплом столичних та великих міст, ніж провінційних. У великому місті, студент може отримати не тільки теорію, а й відвідувати лабораторії, науково-дослідні групи, відкриті зустрічі, додаткові семінари професіоналів, а тому, більш активно розвиватися в обраному напрямку. Так, вибираючи навчання у ВНЗ Польщі, ціннішим буде ступінь, отриманий у Вроцлаві, Варшаві чи Познані, ніж у менших містах. На співбесіді, варто говорити про здобуту освіту в разі відсутності практичного досвіду, та в ситуації, коли його занадто багато, а під час навчання були проведені цінні дослідження.

У будь-якому випадку, підшукуючи тимчасову роботу або постійне працевлаштування в Польщі, варто продумати ймовірні питання та відповіді на них, а отримані знання й освіта — завжди допоможуть знайти рішення в непередбаченій ситуації.Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що у польських університетах надають такий рівень знань, який дозволяє бути конкурентоспроможним як на локальному, так і на міжнародному ринку праці. Проте, готуватися до інтерв'ю з потенційним роботодавцем необхідно, як співробітнику з досвідом, так і новоспеченому фахівцеві. Головне завдання — викладати свої думки чітко та показати, які переваги може отримати компанія, прийнявши Вас на роботу, тоді, результат перевершить всі очікування.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини