Що робити та куди звернутися в екстрених ситуаціях у період перебування в Польщі?

8562
Facebook Twitter
Що робити та куди звернутися в екстрених ситуаціях у період перебування в Польщі?

Дану статтю варто прочитати як студентам та їх батькам, так і тим громадянам, які планують або переїхали до Польщі для тривалого працевлаштування.

Українці, які вирішуються мігрувати до європейських держав на довгостроковій підставі, у першу чергу розглядають можливості працевлаштування та перспективи подальшого розвитку як професіонала та як особистості. Це дуже правильно, але також варто враховувати, що у перший час потрібно пройти період адаптації, пристосування до нових обставин, розв'язання поточних питань та організації побуту. Саме при становленні на території іноземної держави можуть виникнути ситуації, при яких людина не буде знати, як чинити. З огляду на те, що наші співвітчизники для облаштування за кордоном вибирають частіше за інші країни Польську Республіку, варто висвітлити можливі казусні ситуації, а також ті структури, до яких можна звернутися за допомогою. Дивлячись на викладені мотиви, дану статтю варто прочитати як студентам та їх батькам, так і тим громадянам, які планують або переїхали до Польщі для тривалого працевлаштування.

Потенційні екстрені ситуації, які можуть трапитися з іноземцями у Польщі?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, що Республіка Польща — це правова європейська держава, громадяни якої дотримуються закону, а також тих неписаних правил, що сприяють комфортному співіснуванню. Та, тим не менше, як з громадянами країни, так і нерезидентами можуть трапитися непередбачені, навіть екстрені ситуації, які вимагають негайного вирішення. Розглянемо більш детально варіанти обставин та структури, до яких можна звернутися:

— нещасний випадок, травматизм або захворювання. У першу чергу, варто звернутися до страхової компанії, з якою підписаний договір про надання певного спектра послуг та компенсацій. Номер страхового поліса завжди знаходиться на невеликій картці типу візитки, та саме за ним варто зв'язатися з оператором, щоб слідувати представленим інструкціям. Тільки якщо дотримуватись вказівок, скористатися послугами запропонованої клініки та мати страховку на той випадок, який стався, можна компенсувати витрати;

— втрата або несанкціоноване вилучення посвідчення особи та інших важливих документів. Якщо пропав паспорт (ID-карти), тоді відразу після виявлення пропажі потрібно звернутися до поліції, а далі Посольства, щоб отримати документ, що підтверджує особу, а вже на Батьківщині вдасться відновити паспорт та інші важливі дані;

— виселення з орендованого житла. Якщо Вас без пояснення причини намагаються виставити за двері квартири або кімнати, яку Ви наймаєте, відразу беріть договір оренди та звертайтеся до консультанта з цивільних прав. Якщо така ситуація виникла у студента польського університету, який вступав з нашою компанією та вибрав одне із запропонованих місць проживання, тоді не варто хвилюватися, оскільки наші фахівці швидко допоможуть знайти гідну заміну.

Також, неодмінно нагадаємо, яка б ситуація не виникла: хвороба, втрата даних, пошук житла, дезорієнтація у місті навчання, невміння скористатися полісом медичного страхування, необхідність отримання водійського посвідчення, не виходить придбати квитки на Батьківщину — студенти клієнти UP-STUDY цілодобово можуть звернутися зі спеціалістами служби підтримки UP-SUPPORT, які із задоволенням підкажуть оптимальне рішення.

Підсумовуючи, підкреслимо, що на території іноземної держави з будь-якою людиною можуть статися непередбачені обставини, але підготовка не дасть розгубитися та допоможе вийти з ситуації з найменшими втратами. Запропоновані варіанти казусів — це далеко не повний перелік, але на перший час, інформації достатньо. У всьому іншому, Польща — європейська країна, громадяни якої знаходяться у безпеці, якщо шанують букву закону, оберігають себе та не наштовхують на небезпеку, цього ж варто дотримуватися й іноземцям, які проживають тривалий час у РП.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини