Центри працевлаштування при університетах Польщі

7554
Facebook Twitter
Центри працевлаштування при університетах Польщі

Більш детально розглянемо особливості «Центрів праці та кар'єри» при польських вищих навчальних закладах та перспективи європейського ринку праці.

Головною метою отримання якісної вищої освіти за кордоном є подальше працевлаштування на високооплачувану популярну посаду та побудова успішної кар'єри. На сьогодні, Республіка Польща має досить високий рівень забезпечення випускників ВНЗ роботою за спеціальностями, зазначеними у дипломі. Крім самої Польщі, європейський диплом, який отримує кожен студент після закінчення польського університету, відкриває можливість працевлаштування й в інших країнах ЄС. Середня зарплата в Європі набагато вища середнього заробітку в Україні, а також інших держав СНД. Тому, іноземні випускники прагнуть якомога швидше знайти роботу в РП та залишитися там жити. Далі, ми більш детально розглянемо особливості «Центрів праці та кар'єри» при польських вищих навчальних закладах та перспективи європейського ринку праці.

Специфіка «Центру праці та кар'єри» в університетах Польщі

Однією з головних переваг навчання у польських ВНЗ є те, що кожен зацікавлений студент може звернутися за допомогою у пошуку роботи до спеціалізованої організації при університеті. Персонал центру працевлаштування надає індивідуальну допомогу випускнику та здійснює такого роду підтримку:

— організовують зустрічі студентів з роботодавцем;

— готують випускників для співбесід;

— проводять різні майстер-класи для підвищення навичок/кваліфікації;

— надають свіжу інформацію про міжнародний ринок праці та про вакансії;

— вчать складати грамотне резюме;

— надають консультацію для правильного вибору вакансії/компанії;

— проводять екскурсії на підприємствах потенційних роботодавців;

— влаштовують традиційні виставки вакансій та презентації компаній для того, щоб студенти мали уявлення про вимоги сучасного ринку праці та відділів кадрів підприємств.

Також, дані центри організовують оплачувану практику за міжнародними програмами та стажування у країнах Європейського Союзу та США. Нерідко, після проходження таких практик, студенти, які закінчили навчання, повертаються працювати назад та розвивають свої професійні навички там.

Перспективи європейського ринку праці для іноземних студентів

1. Підробіток під час навчання. До законодавства Польщі 1 травня 2015 року було внесено поправки, що стосуються працевлаштування студентів. Іноземні учні ВНЗ денної форми навчання можуть працювати без спеціального дозволу та без обмежень за часом. Часто, список актуальних вакансій представлений на дошці оголошення або на сайті університету. Така можливість дозволяє студенту самостійно забезпечувати себе.

2. Високий дохід. Як вище було зазначено, заробітна плата у Польщі на порядок вище, ніж в Україні. Більшість польських компаній зацікавлені у продуктивній діяльності своїх співробітників. Тому, вони часто заохочують працівників грошовими преміями, а іноді надають безкоштовне житло на весь період працевлаштування в організації.

Крім того, Європейському Союзу вдалося побороти проблему у розходженні заробітних платах між чоловіками та жінками, та знизити цей розрив до 10%.

3. Офіційне працевлаштування. Складання трудового договору є обов'язковою умовою при оформленні на роботу у польські організації. У такому договорі мають бути чітко прописані Ваші права та обов'язки. Також, при легальному працевлаштуванні, Вам зараховується стаж, який надалі дає право отримувати польську пенсію, надається соціальний захист, страхування життя та право на медичну допомогу.

На завершення, ми можемо сказати, що польська держава зацікавлена ​​у молодих кваліфікованих фахівцях, тому й створює хороші умови для успішної побудови кар'єри іноземним випускникам університетів. “Центри праці та кар'єри” надають студентам сильну допомогу у питаннях працевлаштування та сприяють їм у знаходженні високооплачуваної посади на міжнародному ринку праці. Фахівці UP-STUDY рекомендують українським абітурієнтам вступати на цікаві для них спеціальності до престижних ВНЗ Польщі, які після завершення навчання, надають європейський диплом, що відкриває можливість роботи у державах Європи, України, США.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини