Що робити, якщо втрачено документи під час поїздки за кордон?

1402
Facebook Twitter
Що робити, якщо втрачено документи під час поїздки за кордон?

Трапляється, що через необережність, збіг обставин та з інших причин громадяни втрачають свої основні документи, такі як закордонний паспорт. Про те, що робити у такому випадку ми розповімо у статті.

Вирушаючи у подорож, з метою придбання європейської кваліфікації або довгострокового працевлаштування, необхідно бути підготовленими до різних казусних ситуацій, щоб у разі події мати елементарні поняття, як правильно себе повести. Кожен мріє, що з ним нічого поганого не станеться, але про всяк випадок (та тому, що цього вимагає віза) оформляється поліс медичного страхування. Це не все, що може стати у пригоді за межами рідної держави. Трапляється, що через необережність, збіг обставин та з інших причин громадяни втрачають свої основні документи, такі як закордонний паспорт. Про те, що робити у такому випадку ми розповімо у статті.

Які дії вчинити, якщо були втрачені документи на території іноземної держави?

На жаль, таке може трапитися з кожним мандрівником, різниця лише у ступені підготовки до даних обставин. Першочергово не потрібно панікувати, варто зробити все швидко та максимально чітко. По-перше, переконайтеся, що не переклали документи до іншого місця, не передали іншій особі, не залишили на стійці реєстрації готелю або у номері. Якщо вони не виявилися, тоді без зволікань фахівці UP-STUDY рекомендують чинити у такий спосіб:

1. Відправляйтеся до найближчого представництва поліції, де потрібно скласти заяву про крадіжку документа, при цьому, слід отримати підтвердження відсутності ID. Будьте пильні, у поліції деяких країн можуть не надати відповідний протокол, оскільки причини пропажі не встановлені.

Зважаючи на це, у заяві вказуйте причину крадіжки, тоді потрібне підтвердження буде видано без зволікання, а воно вкрай необхідно при зверненні до посольства.

2. Отримавши необхідні докази крадіжки вирушайте до Посольства. По дорозі доречно зробити фото, відповідне параметрам 3.5*4.5 см, у кількості — 2 штуки. Далі має бути неприємна процедура — ідентифікація особистості. Найкраще допоможе збережена на гаджет або пошту фотографія закордонного паспорта, його друкована копія або кілька співвітчизників, які прибули з потерпілим на одному борту, готових засвідчити його особу. При підтвердженні та підписанні всіх необхідних документів, необхідно отримати свідоцтво, яке дозволить без неприємностей повернутися до рідних пенат. Щоб мати можливість отримати його, потрібно внести консульський збір, який може скласти 20-100 євро, у залежності від ситуації та країни, де сталася пригода.

3. Заплативши потрібні збори, надавши довідку про крадіжку та фото, підтвердивши особистість можна очікувати видачі свідоцтва, яке передається лише офіційному представнику або особисто потерпілому (термін обробки запиту — 1 день). У разі виникнення складнощів підтвердженням особи, це може зайняти до тижня. Дане свідоцтво важливо, оскільки тільки за допомогою нього можна повернутися додому, не пізніш як через місяць, після отримання.

Підбиваючи підсумки, нагадаємо, що після того, як всі неприємності за кордоном позаду, та Ви прибули додому, необхідно подбати про новий паспорт, записавшись до відділу служби міграції. Процедура аналогічна первинному отриманню, та, після надання всіх потрібних документів, необхідно очікувати видачі від 10 до 30 робочих днів. Для наступних подорожей, не забудьте зробити копії документів, та виписати адреси відділень поліції та посольства країни відвідування, щоб бути у всеозброєнні.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини