Освіта за кордоном вартість. Яку країну обрати?

5747
Facebook Twitter
Освіта за кордоном вартість. Яку країну обрати?

Вибираючи країну навчання, потрібно орієнтуватися на власні вподобання, фінансові можливості та інші чинники. Дана стаття допоможе розібратися майбутнім студентам в тонкощах та особливостях навчання в різних країнах Європи.

Сучасна молодь завчасно намагається подумати про своє майбутнє, та прорахувати варіанти так, щоб з найменшими інвестиціями отримати максимум вигод. Це дуже правильний підхід тому, більшість свідомих випускників українських шкіл вибирають вищу освіту за кордоном. Головні параметри, на які орієнтується більшість абітурієнтів — це правильне співвідношення між ціною та якістю, європейський визнаний диплом, великий вибір спеціальностей та можливість швидкого працевлаштування, після закінчення ВНЗ. Те, що на території країн Європейського Союзу в систему освіти запроваджено Болонський процес означає, що між ними дуже мало істотних відмінностей. Значить, вибираючи країну навчання, потрібно орієнтуватися на власні вподобання, фінансові можливості та інші суб'єктивні чинники. Дана стаття допоможе розібратися майбутнім студентам в тонкощах та особливостях навчання в різних країнах Європи.

Освітній процес в країнах Європи. Вартість навчання

Якість освіти в європейських країнах не йде в порівняння з вітчизняним через корумпованість та вседозволеності нашої системи. Відкинувши ці негативні фактори, ситуація виглядала б по-іншому, але на жаль. Сьогодні, ми розглянемо перспективи та недоліки навчання в декількох державах, які є лідерами в сфері освіти. Зупинимося на наступних:

1. Німеччина. Успіх всієї системи залежить від величезної кількості фахівців високого рівня, а також від того, що держава контролює та приділяє особливу увагу цьому сегменту. В останнє сторіччя, Німеччина заслужила знання інноваційного центру, і тепер активно його підтримує та підкріплює. Але, для українських абітурієнтів складність вступу до вищих навчальних закладів цієї країни все-таки вагомий аргумент, щоб обрати іншу локацію.

Вона полягає вже в тому, що навіть попри те, що німецька влада скасувала обов'язковість навчання студентів з Росії, України, Білорусії і ще кількох країн, 1-2 роки в рідних ВНЗ, а після, претендувати на місце в німецькому університеті, іспити настільки непосильні, що проходять успішно одиниці. Також, є можливість вибрати мову навчання, німецьку чи англійську, та українці рідко вибирають першу. А навчання англійською іноді коштує до 10 тисяч євро, тому відсоток іноземців не такий високий, всього 8.3.

2. Франція. Славиться старовинними університетами та лояльними цінами за один навчальний рік. Але, це стосується тільки навчання французькою, якщо ВИ не знаєте цієї мови, не живіть ілюзій отримати дешевий диплом. У деяких закладах вищої освіти Франції вартість семестру навчання англійською обходиться до 6 тисяч євро.

3. Великобританія. Уже кілька десятиліть займає лідерські позиції в світових рейтингах, та відома своїми університетами: Кембридж, Оксфорд. Тут вся система освіти побудована на багатовікових традиціях, а також, існує можливість не просто попрактикувати англійську з носіями мови, а й розібратися з діалектами та відтінками мови. Плануючи навчання на Альбіоні, відразу розраховуйте на серйозні інвестиції в навчальний процес. До того ж, супровідні витрати не просто колосальні для середньостатистичного українця, але, часом лякають. Вартість року навчання на бакалавраті починається від 19000 доларів тому, все навчання, з його принадами влетить Вам в копієчку.

Якій країні віддати перевагу?

Щоб не витрачати зайві кошти, час на переїзд до місця навчання, а також, отримати якісний європейський диплом, який котується і в перерахованих вище країнах, і в інших державах ЄС та світу, варто віддати перевагу Республіці Польща та її прекрасним ВНЗ. Середня вартість коливається від €720 до €2500, в залежності від типу власності, локації, рейтингу університету, та спеціальності, на яку Ви націлилися. Програми польською дешевше, але і вивчити її простіше, ніж французьку або німецьку, бо наші мови відносяться до слов'янської мовної групи. Ще однією перевагою, яка може схилити до вибору саме цієї країни є те, що існує 4 варіанти, які дозволять вступити на бюджетне відділення: Карта поляка, Карту побиту, загальний конкурс, стипендії та гранти, які здатні покрити витрати на навчання.

Отже, навчання за кордоном — дуже цікавий та перспективний варіант, головне — не помилитися з вибором країни, щоб не понести великих витрат. Так, навчання в Німеччині, Франції, Британії дуже привабливе, але це можуть дозволити собі тільки люди, з достатком набагато вище середнього. Що стосується Республіки Польща, кваліфіковані представники UP-STUDY звертають Вашу увагу, що тут можна обійтися малими витратами, при цьому, не втратити в якості та знаннях.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини