Особливості польських хостелів

3222
Facebook Twitter
Особливості польських хостелів

Оскільки, однією з популярних країн Європи є Республіка Польща, тому у цій статті ми більш детально розглянемо специфіку польських дешевих міні-готелів.

Підписання угоди про безвізовий режим між Україною та ЄС відкрило для української молоді можливість вільно подорожувати європейськими країнами. Як відомо, улюбленим місцем для ночівлі за кордоном у бюджетних туристів та студентів є хостели. Оскільки, однією з популярних країн Європи, яку кожен день відвідують громадяни з України у туристичних, робочих цілях, є Республіка Польща, тому у цій статті ми більш детально розглянемо специфіку польських дешевих міні-готелів. Також, поділимося інформацією про найпоширеніші типи хостелів Польщі.

Різновиди сучасних хостелів у Польщі

1. Традиційні. Такі хостели схожі на міні-готелі або гуртожитки європейського типу, які мають стандартний набір послуг. Тут, за невеликі гроші, Вам запропонують спальне місце в індивідуальній, двомісній, загальній або тільки для жінок/чоловіків кімнаті. Також, у вартість входить сніданок або обладнана кухня для приготування їжі, загальний санвузол на поверсі, тумбочка, камера схову, чиста постільна білизна.

2. Квартирні/домашні. Хостели даного типу знаходяться у житловому будинку, найчастіше, близько до центру міста. Зазвичай власники міні-готелю викуповують усі квартири на одному поверсі, та перетворюють їх в один комфортабельний хостел. У загальні кімнати таких мотелів може поміститися від 15 до 20 осіб.

3. Party-хостели. Тут не варто розраховувати на помірний відпочинок та спокійне проведення часу. Вони призначені для тих, хто любить відвідувати цікаві вечірки, та веселитися цілими ночами. При таких хостелах є бари або паби, в яких регулярно проходять тематичні вечори за участю ді-джеїв, різних творчих особистостей, кінопереглядів, вікторин. Іноді у послуги party-хостелу може бути включена екскурсія, яка проводиться співробітниками, у відомі нічні клуби Польщі.

4. Капсульні. Вони нагадують стандартні японські капсульні готелі. Туристам пропонують у розпорядження капсулу — це закрите спальне місце, що нагадує форму циліндра. У довжину вона трохи більш як два метри, а у ширину — один метр. Зазвичай, капсули шумоізольовані та добре вентильовані. У загальному розпорядженні гостей хостелу знаходиться вітальня, санвузол, кухня.

5. Мобільні. На сьогодні, вони набувають великого попиту у туристів та любителів кочового життя. Мобільні хостели відрізняються від інших тим, що не мають конкретної адреси, тому що постійно пересуваються. Найчастіше, це великі автобуси або фургони, які їздять популярними туристичними маршрутами або спортивними заходами, фестивалями у Польщі.

6. Бутік-хостели. Дані міні-готелі поєднують у собі високий рівень сервісу та цікаве дизайнерське оформлення кімнат. Вартість у бутик-хостелах дорожче, ніж у хостелах традиційного або квартирного типу. Тут приділяється велика увага обслуговуванню, чистоті та комфортному перебуванню гостей. Бутік-хостели мають, як загальні, так і індивідуальні кімнати, які не поступаються номерам у повноцінних готелях.

Підбиваючи підсумки, ми можемо відзначити, що вирушаючи до Польщі з різними цілями, українські громадяни з легкістю знайдуть собі недороге житло на необхідний час перебування.

У пріоритеті туристів є хостели, що знаходяться у центрі міста або на популярних туристичних вулицях/маршрутах. Даний вибір допоможе заощадити на транспортних витратах та часі. Фахівці UP-STUDY рекомендують подбати про житло завчасно та забронювати собі місце у хостелі заздалегідь, тому що у літній період та передноворічні свята дуже важко буде знайти хороший варіант для ночівлі. Також, ми радимо Вам вибирати міні-готелі, в яких є камери схову, щоб позбавити себе від зайвих переживань за особисті речі та від крадіжок.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини