Що потрібно для вступу до медичного інституту Польщі?

8210
Facebook Twitter
Що потрібно для вступу до медичного інституту Польщі?

Дана стаття принесе користь всім кандидатам на навчання у мед.інститутах Польщі, оскільки ми розглянемо особливості вступу та необхідні документи для ВНЗ цієї спрямованості.

Крім того, що медична освіта є дуже популярною за кордоном, вона ще й один з найдорожчих напрямків у світі. Рік навчання може перевищувати навіть позначку у 50 тисяч доларів. Що сказати, популярність мед.освіти викликана тим фактом, що професії даної спрямованості високо оплачуються, а також здатні принести моральне задоволення від того, що дозволяють рятувати людям життя або значно покращувати їх якість, з допомогою лікування. Маючи багаторічний досвід у напрямку надання посередницьких послуг у сфері освіти, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що найбільш оптимальним варіантом отримання якісної медичної освіти є інститути у Республіці Польща. Дана стаття принесе користь всім кандидатам на навчання у мед.інститутах Польщі, оскільки ми розглянемо особливості вступу та необхідні документи для ВНЗ цієї спрямованості.

Особливості польської медичної освіти та вступу до ВНЗ

Відповідаючи європейським стандартам, медична освіта, яка надається у профільних навчальних закладах Польщі, залишається у порівнянні з іншими країнами Європи, однією з найбільш доступних, не завдаючи шкоди якості. Країна має лише 12 освітніх структур даного профілю, але більшість можна назвати еталоном мед.навчання. Крім вартості, іноземців приваблюють можливості отриманого польського диплома, оскільки він котується у всіх індустріально розвинених державах, дозволяючи працевлаштуватися далеко за межами країни навчання.

При вступі до польського мед.ВНЗ, потрібно пам'ятати, що є необхідність складати вступні іспити, серед яких обов'язкова біологія, а також один на вибір: хімія або фізика. Також, при виборі деяких професій, таких як доктор-логопед, фахівець з стоматологічних технологій, необхідно доскладати додаткові предмети.

Без складання іспитів можна вступити до приватних університетів, адже зарахування проходить лише за результатами співбесіди. Що стосується пакету документів, до стандартних даних потрібно додати довідку про проведення вакцинації проти Гепатиту В.

На поточний момент, найпопулярнішими та перспективними мед.університетами Польщі є ВНЗ у Варшаві, Вроцлаві, Лодзі, Познані, Любліні, Гданську та Медична Колегія при Ягеллонському університеті.

Як підкреслюють фахівці центру польської освіти UP-STUDY, щоб отримати професію у напрямку дієтології, акушерства, медичної допомоги, фізіотерапії та сестринської справи — не обов'язково віддавати перевагу профільним університетам, досить вибрати ВНЗ з відповідним факультетом.

Перспективи після закінчення навчання

У студентів польських медичних освітніх установ ще під час навчання з'являється можливість пройти стажування за кордоном, завдяки програмам міжнародного обміну. Також перед випускниками відкривається перспектива працевлаштуватися як в Польщі, так у відповідну структуру іншої держави. Крім цього, можна почати приватну практику, відкривши свій кабінет або клініку з повним спектром послуг та різними циклами обслуговування.Люди, які вибирають одну з професій медичного спрямування повинні розуміти, що їм доведеться нести відповідальність за збереження людських життів, та, якщо вони не готові нести такий тягар, краще віддати перевагу одній з прибуткових спеціальностей бізнесу.

Отже, на сьогодні, польська мед.освіта — не тільки запорука якості, але й гарантія мінімальних інвестицій. З отриманою в Польщі кваліфікацією можна працевлаштуватися майже у всіх країнах світу. Але, маючи сумніви з приводу того, чи підходить Вам цей терен, як ремесло на все життя, варто віддати перевагу професіям з меншим ступенем відповідальності за життя та здоров'я інших людей.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини