Як швидко можна працевлаштуватися з європейським дипломом? Перспективи польських випускників

8277
Facebook Twitter
Як швидко можна працевлаштуватися з європейським дипломом? Перспективи польських випускників

Актуальність статті викликана частими змінами тенденцій на міжнародному ринку праці, тому, її варто прочитати, як студентам, так і випускникам польських університетів.

Не перший рік Республіка Польща веде активну політику інтернаціоналізації вищої освіти, і, тому, показник іноземців в її навчальних закладах постійно зростає. Варто зауважити, що кількість українців, які навчаються в польських університетах, в зв'язку з нестабільністю економічної та політичної ситуацій в Україні, зростає майже з геометричною прогресією. Багато вже чули про якість освіти в Польщі, про доступну вартість та інші позитивні аспекти навчання в РП, та, врахуйте, що все відповідає дійсності. Але, є моменти, які важливі для кожного випускника, а саме — працевлаштування. Актуальність статті викликана частими змінами тенденцій на міжнародному ринку праці, тому, її варто прочитати, як студентам, так і випускникам польських університетів.

Які відкриваються перспективи з європейським дипломом?

Не всі розуміють, яке значення вкладається в словосполучення «європейський диплом». Крім другорядних переваг, головне — це можливість котуватися в багатьох країнах світу, серед яких: Канада, Австралія, Сполучені Штати, країни Європи та інші держави. Цінність європейського диплома, який був отриманий в закладах вищої освіти Польщі, або ще в процесі отримання, полягає в тому, що тут можна знайти ідеальне співвідношення високої якості навчання з доступною вартістю за рік. Закінчивши один з рейтингових університетів, молоді фахівці, як іноземці з польським дипломом, так і резиденти країни, можуть знайти гідне місце роботи не тільки за місцем отримання диплома, а й далеко за межами. Відсутня потреба підтверджувати кваліфікацію. Претендувати на рівних умовах можна в будь-якій країні Європи, та інших державах, якщо є відповідна кваліфікація та відповідність вимогам роботодавця.

Але, потрібно пам'ятати, що, виходячи з досвіду бувалих випускників Польщі, в державних українських структурах не поспішають приймати на роботу дипломованих фахівців із закордонним досвідом. Чому? Мабуть, можлива розбіжність між тим, які знання отримані в іноземному ВНЗ та тим, що потрібно вітчизняним держ.структурам, адже вони йдуть на зміни дуже повільно.

Що потрібно робити, щоб швидко працевлаштуватися?

Запам'ятайте, конкуренція починається не після отримання диплома, а ще, під час навчання. Вищі навчальні заклади відкривають багато можливостей, але тільки тим, хто активно працює в заданому напрямку. Зі свого боку, університети надають всі умови:

— комфортні, добре обладнані аудиторії та лабораторії;

— висококваліфікований викладацький склад;

— зручний графік занять та дні для самоосвіти;

— бюро кар'єри, агентства з працевлаштування та інші організації подібного типу, організовані при університетах, які допомагають у працевлаштуванні, проводять тренінги та навчають правилам складання мотиваційного листа та резюме;

— завдяки двостороннім домовленостям з іноземними вищими навчальними закладами, допомагають взяти участь в програмах обміну, що сприяє набуттю нового професійного досвіду.

Якщо студент відразу націлюється на працевлаштування за межами Польщі, варто віддати перевагу приватним вищим навчальним закладам, оскільки, вони мають налагоджені взаємини з іноземним бізнесом та партнерами за кордоном, а також, активно просувають своїх студентів та випускників на міжнародний ринок праці.

Підбиваючи підсумки, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що 9 з 10 випускників приватних польських університетів працевлаштовуються у перші три місяці, після отримання диплома, причому, не тільки у РП. Для того, щоб влаштуватися на хорошу роботу, потрібно вбирати всі надані знання та вести активну позавузівську діяльність. Хоча польські ВНЗ створюють всі необхідні умови для того, щоб на ринок праці вийшли справжні професіонали своєї справи та швидко знайшли гідне місце, від студентів вимагається максимум концентрації та напору.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини