Що подивитися у вихідні? Шедеври польського кіно

1853
Facebook Twitter
Що подивитися у вихідні? Шедеври польського кіно

Ця стаття буде цікавою як для поляків, іноземців, які перебувають на території РП, так і для інших поціновувачів кіно, оскільки ми розповімо про шедеври польського кінематографа.

Кожна людина вважає за краще проводити вільний час з урахуванням своїх переваг. Це нормально, оскільки велика частина життя зайнята отриманням освіти, роботою, домашніми обов'язками, побутовими справами, потрібно знаходити вільну хвилинку, щоб зануритися у світ фантастики, драми, пригод або любовних історій. Багато молодих людей, та й представники шановного віку вважають за краще дивитися кіно вдома, або відвідувати кінотеатри зі своїми друзями та знайомими з аналогічними інтересами. Варто зауважити, що оскільки значна частина наших співвітчизників відправляються до Польщі для набуття освіти або старту (рестарту) бізнесу, приходить час знайомитися з польським кіно, яке, як стверджують експерти, на сьогодні, відрізняється високою якістю. До слова, на даний момент у кінотеатрах Польщі в рік демонструють не менш як 30% фільмів вітчизняного виробника, що свідчить про їх затребуваність, цікавинки для глядачів та відповідність до вимог різних верств населення. Ця стаття буде цікавою як для поляків, іноземців, які перебувають на території РП, так і для інших поціновувачів кіно, оскільки ми розповімо про шедеври польського кінематографа.

Перелік кращих польських фільмів на будь-який смак та настрій

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що Польща подарувала світові таких неперевершених режисерів, як Роман Полянський, Кшиштоф Зануссі, Анджей Вайда та багато талановитих акторів, та це далеко не всі аргументи на користь того, щоб присвятити час перегляду польського кіно. Ось найбільш яскраві стрічки, які не можна залишити без уваги:

  • «Катинь». Його можна визначити як військово-історичну драму з елементами пригоди, який, за словами критиків, є найкращою роботою Вайди. Дія фільму відбуваються на території Польщі у '39-45 роках.
  • «Піаніст» — історична драма, фільм не залишить глядачів байдужими.

Буря емоцій: переживання, обурення, страх, тривога, сльози та непідробне співпереживання головному герою — все це чекає на Вас під час перегляду стрічки, яка була відзначена багатьма престижними нагородами. Події розгортаються у Польщі під час Великої Світової Війни, де головний герой — молодий чоловік єврейського походження, намагається вижити у жахливих умовах. Примітно, що історія, яка стала основою сюжету, є реальною та безпосередньо пов'язана з композитором та піаністом Владиславом Шпільманом.

  • «Пора вмирати». Повнометражна, унікальна у своєму роді драма, яка розповідає історію жінки, котра перебуває на схилі життя. Тут є все: тонкий проникливий гумор, філософія, оптимізм та атмосфера, котру не передати словами.
  • "Квиток на місяць". Фільм сміливо можна віднести до жанрів комедії, драми, мелодрами. Він був випущений у 2013 році, хоча розповідає про історію, яка відбувається у 1969. Стрічку можна назвати розповіддю про дружбу, молодість, кохання під час змін у житті людства (політ на місяць), та все це під звуки рок-н-ролу.
  • «1920 Варшавська битва». Фільм зрежисований відомим Єжи Гоффманом. Дана стрічка є першим повноцінним фільмом, в якому повною мірою реалізовані технології 3D. Варшавська битва — знакова подія для кожного корінного жителя Польщі. Саме у цей час розгортаються історії трьох головних героїв.

Підсумовуючи, варто зауважити, що тільки за останні 5 років можна знайти не менш ніж 50 фільмів, які є шедеврами польського кіно. Багато зі стрічок, які створені локальними режисерами, стали номінантами світових нагород та гідно отримали їх. Загалом, є бажання познайомитися з культурою польського роду, перегляд фільмів вітчизняного виробництва буде як не можна, до речі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини