Життя студентів польських ВНЗ з філософією нульових відходів

1501
Facebook Twitter
Життя студентів польських ВНЗ з філософією нульових відходів

Економія є позитивним ефектом еко, бо реалізація нульових відходів також означає менші витрати. Ось чому студенти повинні бути зацікавлені у цьому образі життя.

Старшому поколінню важче відмовитися від «шкідливих» звичок та подумати про екологію. Однак для молоді, серед яких велику групу складають студенти польських та інших європейських університетів, турбота про навколишнє середовище надзвичайно важлива. Все більше людей живуть відповідно до філософії нульових відходів. На практиці такий підхід має на увазі оточення себе предметами багаторазового використання, зробленими з думкою про планету, та мудрими покупками, тобто придбанням речей, які потрібні та через деякий час вони не потраплять до сміттєвого кошика. Економія є позитивним ефектом еко, бо реалізація нульових відходів також означає менші витрати. Ось чому студенти повинні бути зацікавлені у цьому образі життя.

Практичні поради щодо нульових відходів для студентів польських ВНЗ та інших зацікавлених осіб:

  • Купуйте задумані товари — не робіть імпульсних придбань. Перед кожним виходом до магазину складіть список, подумайте що потрібно купити, уникаючи непотрібних витрат. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують кожного разу, коли Ви плануєте витратити понад 100 злотих, двічі подумати, чи потрібно це робити.
  • Робіть продуктові покупки з розумом. Сухі продукти, які псуються повільніше, слід купувати у великих кількостях, тому що тоді магазини пропонують знижки. Товари, у яких короткий термін придатності, продають за нижчою ціною, щоб зменшити кількість витрачених продуктів та виниклі витрати. Це не тільки добре для навколишнього середовища, але й для кишені.
  • Якщо можливо, відмовтеся від водіння та/або громадського транспорту. Ходіть пішки, та це відіб'ється на фінансовому стані, крім того, Ви подбаєте про фізичний стан та заощадите на покупці членства у тренажерній залі.
  • Купуйте товари б/у. Колись у магазинів з вживаними товарами та антикварних ринків не було переваг, сьогодні вінтаж у моді та дозволяє купувати оригінальні речі за невеликі гроші. Це спосіб поліпшити студентський бюджет. Давайте «друге життя» предметам, які знаходяться у хорошому стані. Можна виставити на продаж велосипед або стару аудіоапаратуру в одному з сервісів транзакцій, завдяки чому вдасться отримати гроші.

Интернет-банкинг и смартфоны в помощь студентам

Научиться управлять бюджетом — это основа, потому что является лучшим способом избежать не только долгов, но и ситуации, когда деньги проходят сквозь пальцы. Скромные средства также могут быть рассчитаны с толком. Не нужно создавать отчет о расходах карандашом на листе бумаги или в листе компьютера, который доступен в Excel. Молодые люди двигаются в мире современных технологий, приложений для смартфонов, и банки это знают. Поэтому стоит воспользоваться мобильным приложением банка, которое позволяет не только быстро сделать перевод или проверить состояние счета в любое время. У большинства из них есть дополнительные решения, такие как финансовый помощник. На практике это означает, что приложение может напомнить о предстоящем крайнем сроке оплаты или «следить» за пользователем, чтобы он не превышал предполагаемый бюджет, например, в течение месяца Вы не тратили много на развлечения.

Такие приложения обычно интерактивны, интуитивно понятны в использовании и имеют дружественный интерфейс. Доступные графики и таблицы позволяют легко визуализировать расходы.

Следовательно, умелая организация и планирование расходов — важная проблема в любом возрасте, которую необходимо решить также в течение студенческого периода. Чем раньше Вы пробудите эту способность, тем удобнее будет жизнь в плане финансов. Вот почему стоит начинать процесс ответственного управления бюджетом с первых моментов нового учебного года, и, возможно, скоро Вы увидите, что стереотип “студента без денег в кармане” окажется неоправданным.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини