Що можна купити лише у Польщі?

7108
Facebook Twitter
Що можна купити лише у Польщі?

У цій статті ми розглянемо перелік сувенірних речей, на які варто звернути свою увагу під час відвідування РП. Також, ця стаття буде корисна тим, хто збирається на шопінг до Польщі.

Приїжджаючи на батьківщину з Республіки Польща після відпочинку, ділових поїздок, у відпустку або на канікули, кожен намагається привезти у подарунок рідним/близьким сувеніри та речі, які можливо придбати тільки у Польщі. Також, мандрівники купують собі подарунки на пам'ять, щоб продовжити приємні спогади про поїздку.

Однак, приїжджаючи до Польщі, багато людей стикаються з проблемою того, що можна придбати близьким як сувенір, крім магнітів та статуеток, на яких зображені символи польських міст.

З цієї причини, далі ми розглянемо перелік сувенірних речей, на які варто звернути свою увагу під час відвідування РП. Також, ця стаття буде корисна тим, хто збирається на шопінг до Польщі.

Що найчастіше привозять з РП?

1. Косметика. Польща відома на весь світ своєю якісною косметичною продукцією, яка може скласти конкуренцію французьким, японським та американським б'юті-продуктам. Крім польських марок, які вже представлені на українському ринку, у Польщі можна купити інші бренди, які використовують інноваційні розробки в області догляду за шкірою обличчя та тіла, за доступною ціною. На сьогодні, існують такі популярні серед польських дівчат косметичні продукти, як Miraculum, Gracja, Bielenda, Dr. Irena Eris.

2. Болеславська кераміка. Дана кераміка виготовляється на Заході країни, у місті Болеславець. Вона стала відомою на всю Європу завдяки унікальному дизайну та дивовижній якості. Ці керамічні шедеври виробляють вручну, тому орнаменти та розпис часто змінюється, та кожна порцелянова річ є унікальним творінням.

3. Торунський пряник. Називається він Катажинка. Ці старовинні польські солодощі одні з головних смачних символів Польщі. Перші фірмові пряники були зроблені у Торуні, тому що там проходили основні торгові шляхи, та у достатку були різні екзотичні прянощі, необхідні для приготування Катажинків. Зараз, вони продаються у будь-яких польських магазинчиках та пекарнях.

4. Прикраси з бурштину. Гданськ називають світовою столицею бурштину. Гданські майстри створили власну школу з обробки цього каменя. Якість обробки виробів з бурштину у Польщі не має собі рівних в усьому світі, тому більшість приїжджих до Польської держави насамперед купують прикраси з бурштину за доступними цінами.

5. Плакати. Дані сувеніри є хорошою альтернативою магнітам. Цей вид творчості досить розвинений та популярний у Польщі. Він має свій оригінальний стиль, який пронизаний гумором, польським духом та креативністю авторів. Такий сувенір стане відмінним подарунком, який доповнить будь-який інтер'єр та буде прекрасним нагадуванням про Польщу.

6. Кабаноси — це тонкі сушені та копчені ковбаски, які готуються з суміші свинини, яловичини, гірчиці, паприки та перцю. Спочатку, вони призначалися для мисливців, селян та людей, яким необхідно було надовго відлучитися з дому. Зараз, це національне надбання Польщі та популярна закуска до пива.

7. Осципек або ошт'єпок — це традиційний польський копчений овечий сир. Його часто подають підсмаженим на грилі з брусничним соусом. Він готується вручну за рецептом, котрий передається з покоління у покоління. Також, він є сезонним продуктом та виготовляється з травня по вересень, коли вівці дають молоко.

У висновку ми можемо сказати, що Республіка Польща є колоритною країною, яка має свою унікальну національну кухню, культурні особливості та вподобання. Фахівці UP-STUDY рекомендують їхати до Польщі під час зимових та літніх розпродажів, тому що це відмінна можливість поєднати екскурсію відомими польськими пам'ятками та шопінг для придбання необхідних речей/продуктів на подарунки за гарними знижками. Однак, варто звернути увагу, що згідно з польським законодавством загальна маса товарів для вивозу з країни становить не більш ніж 50 кг. За решту ваги Вам доведеться доплачувати. Дізнатися інформацію про початок сезонних розпродажів, вигідних пропозицій та знижок, Ви можете на спеціалізованих польських форумах.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини