Два дні у Брюсселі. Кращий відпочинок для студентів Польщі

2143
Facebook Twitter
Два дні у Брюсселі. Кращий відпочинок для студентів Польщі

У цій статті ми розповімо що студенти польських університетів та інші мандрівники можуть побачити в Брюсселі.

Студенти університетів Республіки Польща всіляко намагаються урізноманітнити свої вихідні, тому часто подорожують до найближчих держав. Звичайно, Бельгію не можна назвати сусідньою державою, але, тим не менш учні польських освітніх структур є дуже частими гостями у її столиці та інших цікавих містах. Багато хто стверджує, що Брюссель затьмарюють більш імениті та розрекламовані столиці, але повірте досвіду фахівців центру польської освіти UP-STUDY, цей європейський куточок має свою красу та принади. У жодному іншому місті світу Ви не знайдете стільки веселих та цікавих коміксів, нанесених на стіни будинків. А де знайти та поекспериментувати з кращими рецептами вафель, які тануть у роти? Звичайно ж у Брюсселі, а що ще тут можуть побачити студенти польських університетів та інші мандрівники, ми розповімо у даній статті.

Найбільш привабливі місця у бельгійській столиці

При ретельно продуманому плані, навіть двох днів буде достатньо, щоб закохатися у Брюссель. Відразу по прибуттю обов'язково прогуляйтеся вражаючою площею, яка буквально повністю забудована будівлями у готичному стилі — Гран-Плас. Багате різьблення будівель, їх чарівні статуї та орнамент можуть настільки заворожити, що Ви навіть не помітите, як проведете тут масу часу, розглядаючи все у найдрібніших подробицях. Далі, варто відвідати такі пам'ятки:

1. Королівський палац. У минулому — велична резиденція монархів, зараз він лише зрідка виконує свою пряму функцію, приймаючи найбільш значущі події, але частіше палац служить візитною карткою міста та улюбленим місцем відвідування туристів.

2. Собор святих Михайла т Гудули. Архітектура цього чудового будинку зачаровує навіть самих вибагливих відвідувачів. Романо-готичний стиль, вражаюче внутрішнє оздоблення, колонади, вітражні вікна — це справжній витвір мистецтва, який не можна обійти стороною.

3. Базиліка Святого Серця. Несхожа на інші споруди релігійного значення, адже тут є свій ресторан, радіохвиля, театр, і, що неймовірно, але факт — майданчик для занять альпінізмом та спелеологією. Тому, якщо є пристрасть до відвідування незвичайних місць, тоді не обійдіть стороною й цю базиліку.

4. Брюссельський музей какао та шоколаду. Бельгію не можна уявити без її знаменитого шоколаду, тому варто заглянути та подивитися, як готують знамениту смачну начинку праліне, придбати солодощі в якості сувенірів, а також пройти екскурсію.

Як дістатися з польських міст до Брюсселя?

Варто зауважити, що є можливість дістатися з Польщі до цього куточка Європи усіма відомими способами, причому, майже всі вони однаково доступні. Природно, найбільш швидкий варіант, а завдяки компаніям лоукостерам, які вчиняють перельоти з РП досить доступний — авіапереліт. Вартість перельоту від 32 євро, але все залежить від компанії, пори року, наявності багажу та інших супутніх чинників. Автобусний переїзд краще вибирати у тому випадку, якщо Ви плануєте тур кількома містами, та підійде він більше для канікул, а не європейського вікенду. Середня ціна автобусом 50-70 євро. Поїзд обходиться дуже дорого та забирає не менш ніж 22 години шляху, а автостоп використовують тільки бувалі мандрівники.

Отже, у студентів польських університетів є всі шанси на те, щоб відправитися до Брюсселя на вихідні та встигнути закохатися у нього.

Переліт обійдеться недорого, якщо вибрати подорож без нічого та у запропоновані компанією дати зі знижкою. Хоча здається, що місто, де так багато штаб-квартир різних важливих компаній та організацій не може вразити, це не стосується Брюсселя, адже він унікальний, чарівний та сильно запам'ятовується.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини