Чи є косметолог хорошою професією? Дивимося приклади кар'єрних шляхів

3919
Facebook Twitter
Чи є косметолог хорошою професією? Дивимося приклади кар'єрних шляхів

Дана стаття буде цікава тим студентам, які обрали одну зі спеціальностей факультету «Косметологія», а також тим, хто планує опанувати цей профіль.

Вибираючи професію для реалізації свого професійного та особистого потенціалу, багато леді зупиняються на косметології. Крім того, що це можливість постійно та на високому рівні підтримувати свою зовнішність у формі, також це шанс на те, щоб відкрити власну справу. Природно, щоб бути конкурентоспроможним кадром, необхідно отримати відповідну профільну освіту. Як показує практика, наші співвітчизники, для придбання передових знань та якісного диплома відправляються до Республіки Польща, адже університети цієї країни пропонують якісну освіту за помірною вартістю. Отримавши заповітну кваліфікацію у напрямку косметології, постає питання: «Що робити далі?». Дана стаття буде цікава тим студентам, які обрали одну зі спеціальностей факультету «Косметологія», а також тим, хто планує опанувати цей профіль, оскільки ми розповімо про найбільш перспективні польські ВНЗ, де можна вивчитися на косметолога, а також запропонуємо кілька варіантів кар'єрних шляхів.

Який польський університет вибрати, щоб отримати одну зі спеціальностей факультету «Косметологія»?

Деякі молоді люди віддають перевагу професійним курсам косметолога. Але знання, які можна отримати за такими програмами не будуть достатніми для того, щоб повністю опанувати професію. Косметолог — це, у першу чергу фахівець, який, крім прямих послуг: чистка обличчя, омолоджуючі, відновлючі, підтримуючі процедури, усунення дефектів шкіри, повинен мати комунікативні навички, вміння знайти індивідуальний підхід до кожного клієнта. А якщо ми говоримо про створення власного бренду або відкриття салону, знадобляться ще й знання азів ведення бізнесу. Все це можна отримати під час навчання в одному з університетів Польщі. Фахівці UP-STUDY рекомендують віддати перевагу одній з наступних структур:

1. Академія суспільних наук у Варшаві (SPOŁECZNA AKADEMIA NAUK W WARSZAWIE), що пропонує такі спеціальності: "Естетична косметологія", “Оздоровлення та SPA ". Вартість навчання на польськомовних курсах — 1143 євро на рік.

2. Академія соціальних наук у Лодзі (SPOŁECZNA AKADEMIA NAUK W ŁODZI). ВНЗ може зацікавити наступними напрямками: "Естетична косметологія та SPA", "Технології виробництва косметики", "Організація та управління при наданні косметологічних послуг". Плата у 1143 євро на рік є досить прийнятною, враховуючи високий рівень навчання.

Які варіанти кар'єри можна розглядати після отримання диплому?

1. Відкриття власного салону краси. Для такого кроку не обов'язково повертатися на Батьківщину, адже у Польщі відкрити свій бізнес іноземцям не складає особливих труднощів. Держава всіляко підтримує такі ініціативи, та, що важливо, це не вимагає у перший час великих витрат.

2. Створення бренду косметики. У цьому випадку у Вас з'явиться можливість дізнатися, як поєднувати інгредієнти, вивчити специфіку косметичних поживних речовин та багато іншого. Перш за все, — Ви візьмете все у свої руки та зробите свої власні креми або іншу косметику! Використовуйте знання, отримані в університеті, та створіть косметичний бренд, який згодом можна вивести на міжнародний ринок.

3. Працевлаштування кваліфікованим косметологом у чинний салон. Для початку — це теж відмінний варіант, оскільки можна придбати безцінний досвід, а також напрацювати клієнтську базу. Доглянута жінка — щаслива жінка та хороший клієнт, який з радістю повернеться до Вас, навіть якщо Ви зміните місце роботи або відкриєте свою справу.

4. Ведення журналу фахівця або журналу краси (можна навіть блогу або сторінки у соціальних мережах). Це робота для тих, хто відчуває легкість письма! Напишіть про те, що випробували на собі, які процедури можна робити самостійно, поділіться Лайфхак та Ви завоюєте увагу громадськості, а також придбаєте хороший дохід. Ви можете говорити про все — про омолоджуючі процедури, косметику, естетичне лікування, дерматологію, косметологію. Також можна писати відгуки чи стати експертом конкретного напрямку. Отримавши велику цільову аудиторію пропозиції про співпрацю не змусять себе чекати.

Отже, після придбання кваліфікації у напрямку косметології у Вас буде маса можливостей реалізувати свій потенціал. Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що з європейським дипломом, отриманим в одному з польських ВНЗ, відкриється можливість виходу на міжнародний ринок. Але, варто пам'ятати, що професія косметолога, як і багато інших напрямків, вимагає постійного оновлення бази знань, тому завжди варто вчитися новим методам та прийомам, тоді Ваша кар'єра завжди буде йти тільки вгору.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини