Робота, оплата та розвиток — ось чого хочуть польські студенти

5446
Facebook Twitter
Робота, оплата та розвиток — ось чого хочуть польські студенти

У цій статті ми детально розглянемо очікування студентів польських університетів, а також обговоримо найбільш прибуткові та перспективні напрямки, які здатні задовольнити запити молодих та більш досвідчених фахівців.

Коли польських студентів, серед яких великий процес прагматичних учнів з України, запитують про їх кар'єрні цілі вони звертають особливу увагу на отримання стабільної роботи, перспективи кар'єрного зростання та конкурентоспроможну винагороду. Вони хочуть поліпшити свої компетенції для досягнення високих доходів у майбутньому. Такі висновки виходять з дослідження «Universum Student Report», проведеного Universum Global серед студентів польських університетів. У виданні взяли участь майже 26 тисяч осіб. Давайте більш детально розглянемо очікування студентів польських університетів, а також обговоримо найбільш прибуткові та перспективні напрямки, які здатні задовольнити запити молодих та більш досвідчених фахівців.

Польських студентів називають мисливцями, людьми, які шукають нові можливості на ринку праці, як у локальному, так і у глобальному масштабі. Вони пристосовують рішення до потреб клієнтів та можуть використовувати навички на користь компанії. Водночас вони очікують конкурентну винагороду та хочуть розвиватися, щоб через деякий час заробити набагато більше, ніж у перші роки роботи.

Чого чекають студенти під час та після навчання у польських ВНЗ?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, що студенти на початку своєї кар'єри, причому, попри те, відбувається старт ще під час навчання або після, не розраховують на дуже високу зарплату. Їх очікування у цьому напрямку нижче середнього.

Студенти хочуть розвиватися для того, щоб заробити набагато більше з часом. Саме «високий заробіток у майбутньому» був найбільш частою відповіддю на питання про важливі аспекти професійної діяльності. Для молоді також важливі рекомендації, які можна отримати під час підробку, стажування, практики або роботи на половину ставки.

Серед інших важливих чинників молоді леді також відзначили повагу роботодавця до співробітників та безпечну зайнятість. Чоловіки вказали

на важливу роль поваги до працівників, а також на можливість навчання для розвитку специфічних навичок. Важливе креативне робоче середовище, інноваційність компанії або мотиваційні системи для співробітників.

Перспективні напрямки, які віщують високий дохід та моральне задоволення

На сьогодні, є багато професій, які можуть принести високий дохід, а також задоволення від професійної діяльності. Не всі мають величезний потенціал у майбутньому, але є ті, які будуть мати підвищений попит ще не один рік, серед них такі напрямки:

  • ІТ. Фахівці, які мають хороші знання, високий потенціал та, в ідеалі, хоча б мінімальний досвід, не мають відбою від роботодавців. Дефіцит величезний, тільки у Польщі нестача кадрів становить понад 50 тисяч. З кваліфікацією, отриманою у Польщі, можна реалізувати свій потенціал у кожній із країн Європи. Вибір спеціалізацій широкий: програмісти, фахівці ІТ-безпеки, тестувальники, розробники інтерфейсів та багато інших.

  • Архітектура та Будівництво. Це різні напрямки, але багато у чому фахівці, які отримали диплом в одному напрямку, якщо є охота або необхідності спокійно можуть перепрофілюватися. Обидві специфіки мають перспективи розвитку, а дипломовані фахівці не відчувають браку пропозицій від роботодавців та можуть розраховувати на гідну зарплату та можливість постійно навчатися.
  • Графіка. Тут можна поєднати творчий потенціал та технічні знання. Фахівці мають попит, багато хто набувають перший досвід та дохід від професії ще під час навчання.

Отже, студенти польських університетів, як прагматичні люди не мають необґрунтованих запитів. Бажання мати стабільний високий заробіток, перспективи зростання та навчання — це те, чого шукає кожен свідомий громадянин. Якщо правильно підібрати ВНЗ, спеціальність та у процесі навчання подбати про напрацювання практичного досвіду, то мета буде досягнута.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини