Різдво у Вроцлаві. План подорожі

12344
Facebook Twitter
Різдво у Вроцлаві. План подорожі

Стаття буде пізнавальною для всіх любителів туристичних поїздок на час Різдва та Нового року через те, що ми допоможемо скласти попередній план відвідування Вроцлава під час зимових канікул.

Найбільший з міст західної частини Республіки Польща, Вроцлав є ще й дуже красивою столицею Силезії. Безліч пам'яток архітектури, старовинні костели, площі, будівлі епохи Бароко — це та багато іншого приваблює туристів усього світу, в будь-яку пору року. Але, святково прибраний Wrocław — місто неймовірної, хвилюючої атмосфери. Його прибирають в безліч гірлянд, кольорових лампочок, серпантину та інших ілюмінаційних приладів, на початку грудня. Варто зауважити, що всі люди готуються до свят заздалегідь, складають список покупок, подарунків, планують проведення часу та гостьові візити, бо в різдвяні дні, всі магазини та інші громадські місця, просто, закриті. Стаття буде пізнавальною для всіх любителів туристичних поїздок на час Різдва та Нового року через те, що ми допоможемо скласти попередній план відвідування Вроцлава під час зимових канікул.

Програма різдвяного туру Вроцлавом

Варто знати, що Різдво в Польщі відзначають 25 грудня. За кілька днів до свят, супермаркети та магазини переповнені, стоянки зайняті, а до каси пробитися не реально. Тому, закупівлі варто зробити заздалегідь, якщо Ви приїхали з іншої країни, тоді купите все необхідне відразу по приїзду. Далі, перший день проведіть у вигляді пішої прогулянки Старим містом та островом Тумский. Вихідні дні у поляків починаються з 24 грудня по 27-ме, тому, в місті буде багатолюдно, але це не завадить оглянути красиві місця та порадіти наближенню свята. Приділіть увагу Ратуші, яка виконана в готичному стилі та є справжнім шедевром архітектури. Встигніть помилуватися собором Святої Ельжбети та прогулятися Сонячною площею. У самих непередбачених місцях, Ви зможете побачити пам'ятники гномикам, які піднімуть настрій ще вище, та кумедно виглядатимуть на фотознімках.

Маючи в своєму розпорядженні час, у другий день відвідайте ярмарки, на яких багато смачної традиційної їжі, різних сувенірів, а також є Святий Миколай, з яким можна сфотографуватися та загадати подарунок, який хочете отримати на Різдво у Вроцлаві. У третій день, коли вже свята в самому розпалі, можна трохи віддалиться від міста, та оглянути інші пам'ятки, наприклад, замок Ксенж, який є третім за величиною в РП.

Чим добратися та цінова політика?

Через те, що українці тепер можуть безперешкодно перетинати кордони з тридцятьма державами Європи, проблем з легальністю переїзду не виникне. У Республіку Польща можна поїхати як автобусом зі Львова та Києва, та інших міст України, так і авіатранспортом. На сьогодні, з Києва до Вроцлава — €67 в обидві сторони літаком, 1 година 50 хвилин в дорозі. Автобусом обійдеться від 20 євро, але займе 12 годин шляху. Також, можна замовити тур під Різдво до Wrocław у відповідному агентстві. Наприклад, триденна поїздка у столицю Силезії обійдеться в 110 доларів. Є тури вихідного дня, які охоплять ще кілька міст, зі Львова до Кракова, далі Величка, Вроцлав, вартістю в 90 євро. Запам'ятайте, якщо Ви віддаєте перевагу купівлі туру, вартість екскурсій до музеїв, замків та інших пам'яток потрібно оплачувати окремо.

З вищевикладеної інформації випливає, що проведення свят в переддень Різдва у Вроцлаві — це відмінна ідея через те, що можна познайомитись з новою культурою, традиціями, скуштувати кухню та завести знайомства. Безсумнівно, красиво прикрашене місто, веселі громадяни та Святий Миколай — запам'ятаються надовго, залишивши незабутнє враження. Також, з усіх Європейських канікул, польські — обійдуться набагато дешевше, що, зважаючи на реалії, вагомий аргумент.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2025 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини