Краків для студентської кишені. 5 способів дешево оглянути визначні пам'ятки

2681
Facebook Twitter
Краків для студентської кишені. 5 способів дешево оглянути визначні пам'ятки

У цій статті ми хочемо поділитися кількома способами дешево відвідати місто Краків, не заперечуючи розваг і гарантуємо, що нудно не буде і ви не витратите цілий статок.

Майже 13 мільйонів — так багато туристів відвідали Краків у 2017 році. Скільки з них мало лише студентський бюджет? Ми цього не знаємо, але точно можемо поділитися хоча б декількома способами дешево відвідати місто Краків, не заперечуючи розваг. Багато краківських віршів та пісень написано саме про атмосферу цього чудового міста. Хто ще не відвідав його, безумовно повинен надолужити згаяне. У місті стільки всього вимагає належної уваги, що одного дня може бути недостатньо. Провести вихідні або навіть цілий тиждень тут — ось що буде до речі. У свою чергу, ми гарантуємо, що нудно не буде та Ви не витратите цілий статок — багато визначних пам'яток доступні безкоштовно або за дуже доступними цінами.

ТОП 5 способів оглянути Краків задешево

1. До музеїв безкоштовно. Якщо Ви є шанувальником відвідування музеїв, не потрібно платити за вхід, просто у плані поїздки потрібно враховувати дні, коли для всіх організовуються безкоштовні відвідування:

  • субота — ідіть у церкву Св. Войцеха (в археологічному музеї) та аптеку «Ор Орлем», фабрику Шиндлера та стару синагогу (у складі Історичного музею);
  • середа — безкоштовний вхід дійсний у Підмосков'ї ринку та у Відділі історичного музею Поморського музею; у Музеї Ягеллонського університету, Польському музеї авіації, Музеї муніципального будівництва та у MOCAK або у Музеї сучасного мистецтва;
  • понеділок — пропонується безкоштовно відвідати Hipolit House та Dom Zwierzyniecki (в Історичному музеї);
  • неділя — безкоштовно побачити можна постійні виставки у музеях: національному, археології, історії фотографії, армії, та у Вавелі, Вавельський замок, у будинку Яна Матейка, Мехоффера Будинок — музей, Szołayski та Палац єпископа Еразма Ciolek.

Варто пам'ятати, що кількість безкоштовних квитків обмежена, а квитки, що дають право на безкоштовний вхід, все одно беруться у касі. Повністю безкоштовний та без обмежень щодо дня тижня — відвідування Музею Бурштину та Вавельського собору (без дзвона Зигмунта та королівських поховань).

2. Дешеве пересування містом: громадський транспорт, піші прогулянки та міські велосипеди. Вдасться зберегти десятки PLN, вибравши громадський транспорт. Також, відразу після приїзду можна почати економити, від аеропорту до центру протягом дня працюють 2 лінії: 208 та 292. Вночі — лінія 902. За 4 злотих можна дістатися до залізничного вокзалу приблизно за півгодини. Тим часом, таксі у тому ж маршруті буде коштувати 80-90 злотих.

Дістатися до пам'яток можете на велосипеді. У Кракові є добре розвинена мережа міських велосипедів — Wavelo, за які потрібно оплачувати при реєстрації та за використаний час. Вартість складає 0,16 злотих/хв + 10 злотих за початковий внесок або прокат велосипедів на 12 годин протягом одного дня за 29 злотих.

3. Економія при знайомстві з природними пам'ятками та кращими місцями для прогулянок. Якщо Ви не та людина, яка проводить час у музеях та кафе, хорошою ідеєю для активного туру Краковом буде відправлення до деяких природних пам'яток. Ви можете безкоштовно увійти до трьох з чотирьох курганів Кракова, звідки відкривається прекрасний вид на все місто: насип Пілсудського, насип Кракус та Ванди. Відвідайте також водосховище Закжовек, в якому панує синя вода та білі скелі, що оточують його, як на хорватському узбережжі.

4. Безкоштовні концерти та заходи. Краків завжди був містом культури, та це видно за кількістю пов'язаних з ним подій, які відбуваються тут мало не щодня. Намагайтеся бути у курсі подій та після прибуття у місто, подивіться на портал Краків-Zaprasza або на офіційному сайті міста Краков.pl.

5. Перебування у хостелі. Спосіб дешевого проживання у Кракові?

Перш за все, хостел! Їх багато навколо старого міста, з огляду на це, конкурентні ціни невеликі. Крім того, таким чином Ви отримуєте можливість познайомитися з представниками інших національностей, не кажучи вже про те, щоб побачити старі багатоквартирні будинки Кракова (бо вони зазвичай розташовані в них). Вартість проживання за одну ніч починається з 25 злотих, у 50 злотих обійдеться окрема кімната.

Отже, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що, приїхавши з будь-якої країни до Кракова, попри бюджет, оглянути цей куточок Польщі вдасться у всіх подробицях. Не завжди потрібно бронювати фешенебельні дорогі готелі та їздити тільки на таксі. Бажаючи познайомитися з Краковом, навіть декількох сотень злотих вистачить, щоб гідно провести вік-енд, особливо якщо дотримуватися запропонованого списку.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини