Рецензія на дипломну роботу. Про що вона, якщо це стосується завершення навчання в одному з польських ВНЗ?

2731
Facebook Twitter
Рецензія на дипломну роботу. Про що вона, якщо це стосується завершення навчання в одному з польських ВНЗ?

У статті ми розповімо про те, що ще потрібно зробити до закінчення обраного польського університету. Подивіться, про що повинно говоритися у рецензії дипломної роботи, без якої не вдасться захистити диплом!

Захист дисертації бакалавра, магістра або інженера у польських установах вищої освіти є формою іспиту наприкінці навчання, який чекає на кожного студента. Для отримання диплома про досягнутий науково-кваліфікаційний рівень недостатньо просто пройти останню сесію, написати більш тривалий навчальний проект та прийти до призначеної дати зустрічі з комісією. У статті, розміщеній нижче, ми розповімо про те, що ще потрібно зробити до закінчення обраного польського університету. Подивіться, про що повинно говоритися у рецензії дипломної роботи, без якої не вдасться захистити диплом!

Оцінка дипломної роботи студентів, що завершують навчання у будь-якому з університетів Республіки Польща

При написанні дипломної роботи, студенти випускного курсу погоджуються з промоутером, який оцінить науковий текст. Після остаточної передачі підготовленої за всіма канонами бакалаврської, інженерської або магістерської дисертації до деканату, академічний учень повинен надати рецензенту одну копію роботи у друкованому або електронному вигляді. Рецензія, тобто думка фахівця, що має високу кваліфікацію у тому напрямку, в якому написана наукова робота, серед іншого містить оцінку про зміст, синтаксис, лінгвістичні цінності та інше. Додається вона разом з бальною оцінкою за шкалою від 2 до 5 в архів даного університету за кілька днів до офіційної дати захисту студента.

Рецензія на наукову працю польського учня ВНЗ

У студента буде оцінка його роботи, щоб розглянути її перш, ніж продовжити захист. Така оцінка — це коротка думка обраної людини про створений науковий текст. Зазвичай вона надається у вигляді таблиці, до якої включається інформація про отриману замітку та короткі відомості про зміст роботи.

Випускник-рецензент. Як відбувається взаємодія?

Рецензентом є людина, яку особисто або за рекомендацією наукового керівника вибирає студент, котрий написав дипломну роботу. Рецензент, як і раніше обраний промоутер, з яким студент створює науковий текст, дотримуючись порад, повинні мати, не менш ніж ступінь доктора наук. Фахівці, які оцінюють дипломну роботу, додають свою думку до вищезгаданої системи, а також беруть активну участь у захисті разом з головою комісії.

Оцінка дипломної роботи

Оцінка є частиною скорингу, що складається з трьох частин — вона впливає на кінцевий результат, який з'являється у випускному дипломі. Результати, отримані для захисту дисертації, та загальні середні оцінки з усіх предметів, які студенти відвідували в університеті, також беруться до уваги.

Варто зауважити, що на поточний момент у Польщі відбуваються зміни у деяких аспектах, які стосуються науки та вищої освіти. Таким чином, зовсім недавно Міністерство науки та вищої освіти Польщі опублікувало першу версію нового списку скорингових публікацій, в якому налічувалося близько 536 найменувань. Більшість аванпостів у рейтингу — польські компанії. Припущення такого типу списку полягає у тому, щоб оцінити роль монографій у гуманітарних та соціальних областях. Чи підвищить ця ідея якість наукових публікацій у Польщі? Покаже тільки час.

З вищевказаної інформації випливає, що рецензія, наявність якої обов'язково для кожної дипломної роботи, в основному, складається з оцінки змісту, актуальності обраної проблематики та запропонованих варіантів вирішення. Найчастіше, студенти обирають рецензента самостійно. Іноді, з проханням про допомогу у виборі останнього можна звернутися до промоутера. Не важливо, як вибирати рецензента, головне — це повинен бути фахівець, мінімум зі ступенем доктора та ґрунтовними знаннями у напрямку, який було вибрано студентом.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини