Програми антиплагіат — що варто знати про них при написанні дипломної роботи?

10252
Facebook Twitter
Програми антиплагіат — що варто знати про них при написанні дипломної роботи?

Написання дипломної дисертації дається не завжди легко, причому не тільки студентам українських університетів, а й іноземним колегам, а також тим нашим співвітчизникам.

Написання дипломної дисертації дається не завжди легко, причому не тільки студентам українських університетів, а й іноземним колегам, а також тим нашим співвітчизникам, які прийняли доленосне рішення — здобувати вищу освіту в одному із закладів Республіки Польща. До слова, абітурієнти з України обирають університети Польщі через те, що вони пропонують якісний європейський диплом, а також справедливу плату за навчальний рік та велику кількість інших перспектив. Що стосується написання наукового тексту, необхідного ближче до закінчення навчання, студенти-бакалаври, магістранти або докторанти виконують великий обсяг роботи, яка може бути витрачена даремно через помилки, а також істотну кількість подібностей, виявлених програмами боротьби з плагіатом. Ми підготували текст, який допоможе дізнатися, що являють собою ці системи, а також як розумно їх обійти.

Чому потрібно перевіряти текст на плагіат? Особливості програми

Антиплагіат — програми, створені маючи на меті боротьбу з присвоєнням інтелектуальної власності студентами, аспірантами або іншими людьми (журналістами, інтернет-маркетологами, контент-менеджерами, копірайтерами та т.д). Програми боротьби з плагіатом, кажучи про учнів університетів, передбачають повне припинення переписування студентами книг або авторських текстів. Перевірки на плагіат використовуються вже достатню кількість років підряд, але їх все ще бояться, тому що вони проводять перевірку дипломної (магістерської) роботи з точки зору розглянутих джерел.

Навіть чесні учні побоюються перевірки цих програм, тому що такі системи мають дуже малу похибку.

Це означає, що може бути ситуація, коли учень університету жодного рядка не записував з будь-яких книг, але програма все одно виявила плагіат. Дійсно гнітюча обставина, від якої не вберегтися, але не варто засмучуватися, оскільки перевірку на плагіат можна пройти навіть онлайн, та, якщо виникне подібна ситуація, частини будуть виділятися системою та їх просто можна перефразувати. Також, як підкреслюють фахівці UP-STUDY, існують інші методи, які можуть допомогти уникнути ризику видалення наукової роботи таким чином.

Відмінним способом є проведення власного аналізу тексту з допомогою електронних даних архівів бібліотеки. Також можна вдатися до перевірки за запитальником, який буде використовуватися пізніше, щоб знайти вже передану до архіву роботу. Таким чином, можна створити контент, який важко або неможливо знайти в інших роботах.Інший метод полягає у тому, щоб знайти якомога більше джерел, оскільки передбачається, що чим більше учнівських книг або статей буде використано, тим менше шансів для плагіату.

Ще одним відмінним варіантом уникнення проблем з програмами виявлення плагіату, бувалі студенти називають використання джерел іноземною мовою. По-перше, це допоможе значно освіжити всю наукову працю, по-друге, використовуючи перекладений текст, точно не будуть знайдені збіги.

З викладеної інформації випливає, що обійти програми перевірки на плагіат можна правдивим способом, але це вимагає уваги до деталей.

Враховуйте, що використання багатьох джерел не є рішенням, оскільки це й так передбачено, тим більше, потрібно відповідно оформляти посилання на використані матеріали у дипломній або магістерській роботі. Це, єдиний спосіб довести, що джерела використовувалися, але не були переписані. Хоча у деяких випадках краще використовувати цитати, після яких доречно викласти особисту думку, тоді буде видно не тільки проведення колосального обсягу роботи, але й індивідуальна дослідницька діяльність.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини