PRELUDIUM BIS — новий шанс для фінансування найталановитіших докторантів

6937
Facebook Twitter
PRELUDIUM BIS — новий шанс для фінансування найталановитіших докторантів

12 вересня 2019 року Національний науковий центр та Національне агентство з академічного обміну у Республіці Польща уклали спеціальну угоду, у результаті якого сформувався конкурс BIS Preludium. Деталі дізнайтеся з нашого огляду.

12 вересня 2019 року Національний науковий центр та Національне агентство з академічного обміну у Республіці Польща уклали спеціальну угоду, у результаті якого сформувався конкурс BIS Preludium. Його мета — забезпечити фінансування досліджень, стипендій та стажувань за кордоном для кращих аспірантів. Останніми можуть бути як резиденти цієї європейської держави, так і іноземців, які приїхали до Польщі з метою придбання кваліфікації.

Що являє собою конкурс PRELUDIUM BIS?

Угода була підписана проф. Збігнєв Блоцький (Zbigniewa Błockiego) з Національного наукового центру та директором NAWA Лукашем Войдига (Łukasza Wojdygę). Їх супроводжував міністр науки та вищої освіти Ярослав Говін, який досить часто нагадує про необхідність збільшення витрат на науку у Польщі.

Співпраця між NCN та NAWA тут не випадкова. Метою нових організаторів конкурсу було дати можливість молодим та перспективним ученим розвиватися. Передбачається надання талановитим докторантам доступу до обміну знаннями із закордонними університетами та безперервність досліджень.

Звернемо увагу на те, що національний науковий центр — державне агентство, завданням якого є підтримка наукової діяльності у Польщі.

Водночас NAWA — Національне агентство з академічного обміну, як зрозуміло з назви, це бюро сприяє мобільності студентів, аспірантів, докторантів та вчених за межами РП з метою придбання передових знань та досвіду.

PRELUDIUM BIS гарантує фінансову стійкість студентам, які перемогли у конкурсі. Приваблива зарплата, яку молоді вчені будуть отримувати протягом чотирьох років, призначена для того, щоб дати їм можливість вибрати шлях наукової кар'єри та конкурувати у пошуках роботи у бізнесі.

Внесок NAWA очевидний: він пов'язаний з підтримкою мобільності докторантів, відібраних на конкурсі PRELUDIUM BIS. Не може бути жодного сумніву у тому, що у сучасному глобалізованому світі неможливо створити науку поза міжнародним кругообігом думок.

Які цілі переслідуються конкурсом?

Як зазначив міністр науки та вищої освіти Польщі, Ярослав Говін, відповідна підтримка польських вчених надзвичайно важлива, щоб перспективним молодим людям не довелося залишати країну для реалізації їх наукових амбіцій. Він також особливо підкреслив, що не приховує, що покладає великі надії на цю програму, завдяки якій багато хто з найталановитіших польських вчених приймуть рішення проводити наукові дослідження у межах країни. Робота для них знайдеться, як у локальних університетах, так і наукових установах, та не доведеться їхати, як це сталося з багатьма старшими колегами. Це питання, відтік талановитих вчених, котрий рік хвилює чиновників даної європейської держави, адже вони відправляються за кордон, щоб там проводити свої дослідження та навчати наступників, а потрібно створювати умови всередині країни.

Варто також відзначити, що програма Preludium BIS не є кінцем співпраці між NCN та NAWA, які вже працюють над організацією нових або поліпшенням наявних ініціатив. Серед них відзначимо Наполеон Цибульський (Napoleona Cybulskiego), орієнтована на вчених з-за кордону з метою довгострокового перебування у країні або «Polskie Powroty», що дає можливість вченим повернутися на Батьківщину та працювати у науковому товаристві.

Як взяти участь?

Заявки на участь у першому випуску конкурсу Preludium Bis можна подати до 16 грудня 2019 року. Він забезпечить підтримку 300 аспірантів та їх промоутерів. Не втраться свій шанс, відправляйте документи уже сьогодні.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини