Подорожі Європою

8072
Facebook Twitter
Подорожі Європою

У статті ми розглянемо питання, які стосуються важливих деталей організації поїздки за кордон, а також пам'ятки, в деяких європейських містах.

Мріючи про подорожі Європою, кожен уявляє щось своє: одні вважають за краще блакитні береги Франції, інші — засніжені вершини Швейцарії, треті — прогулянки старовинними містами Республіки Польща, але всіх об'єднує жага мандрів та можливість побачити зблизька культуру та особливості іноземних держав. Раніше, для українських громадян було трохи проблематично виїхати за кордон, бо, незалежно від терміну перебування, потрібно було оформляти відповідну візу. Тепер, завдяки підписанню домовленості між Європейським Союзом та Україною про безвізовий режим, процедура перетину кордону — значно спрощена, якщо поїздка триватиме до 90 днів в півріччі. Ну, а якщо Ви студент іноземного ВНЗ, тоді, маючи на руках чинну візу категорії D, подорожі Європою стануть доступні як ніколи. У статті ми розглянемо питання, які стосуються важливих деталей організації поїздки за кордон, а також пам'ятки, в деяких європейських містах.

Як продумати поїздку в іноземну державу?

Все залежить від того, в яку країну Ви збираєтеся, на який термін та на якій підставі. У будь-якому випадку, вартість буде прямо залежати від виду транспорту, та інших умов, а також від того, хто буде організовувати поїздку. Якщо Ви вирішили нанести візит в країни ближнього зарубіжжя, наприклад, до Польщі, тоді все можна спланувати самостійно. Проблем виникнути не повинно ні на одному з етапів реалізації, але всі подорожі треба готувати за такою схемою:— вибрати країну та місто;— вирішити питання з документами (якщо це країни, в які можна в'їхати по безвізу та у Вас біометричний паспорт, тоді оформити страховку та уточнити суму, яка потрібна для 1 дня проживання в цій країні; якщо старий закордонний паспорт — тоді оформити візу);

— підібрати вид транспорту (авіа, залізниця, автобус) оформити квитки в обидва боки;— забронювати готель в безпечному районі;— зробити план попереднього маршруту, а також зазначити пам'ятки, які обов'язково хочете відвідати;— збирати валізу та вирушити в дорогу.

Зараз існують авіаквитки за низькими цінами на конкретні дати, тому, якщо любите подорожувати літаком, можна підібрати порівняно дешеві варіанти, та підлаштуватися, при можливості. Також, є недорогі автобусні тури, наприклад, в Париж на три дні можна поїхати за 124 євро, включно з готелем та сніданком. Фахівці UP-STUDY, ділячись особистим досвідом переконують, що автобусні туристичні тури в Європу значно дешевші, ніж авіатранспортом, при чому — більш насичені.

Європейські країни та пам'ятки

Безсумнівно, в кожній країні є що подивитися, тому, все залежить від Ваших пріоритетів. Найближчим, доступним та цікавим варіантом завжди виступає Польща. Прекрасний Краків здивує прогулянкою Королівським замком, яку можна продовжити Ринковою Площею та, звичайно, відвідати Казімеж. Вроцлав з його кольоровими будиночками, загадковими пам'ятниками, Ратушею та костелом святої Ельжбети залишать незабутнє враження на все життя. Виявивши бажання податися далі, наприклад, до Франції, Ви будете радіти як діти в Діснейленді, а ввечері, можна відвідати знамените кабаре Мулен Руж. Відмінна ідея відвідати Італію, таємнича Долина Храмів Сицилії, Галерея Уффіці у Флоренції, Печерні міста Сассі ді Матера, Базиліка Святого Марка, список нескінченний, тому не зволікайте. При чому, потрапити туди, як і в Польщу, можна дуже дешево не тільки з Києва, а й зі Львова, літаком або автобусом.

Підсумовуючи, варто сказати, куди б ви не поїхали, це внесе в життя більше яскравих фарб та позитиву, ніж залишатися постійно на одному насидженому місці. Не бійтеся виходити із зони комфорту, адже зміна обставин — це вже 50% відпочинку, а те, що завдяки безвізу Європа стала ще ближче, в черговий раз має переконати кожного, не відкладати подорожі в довгий ящик. Беріть паспорт в руки, підшукуйте лоукост, пакуйте валізи, та BON VOYAGE.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс польської

Акція 599 євро 299 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримайте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла, курс польської в Україні та при ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини