Пришвидшена процедура проходження контролю на українському кордоні з Республікою Польща вже доступна!

8994
Facebook Twitter
Пришвидшена процедура проходження контролю на українському кордоні з Республікою Польща вже доступна!

Завдяки новому проєкту Кабінету міністрів України, прикордонний контроль з української сторони проходить у рази швидше. Яким чином таке можливо? Дізнайтеся з нашого огляду.

Процедура проходження прикордонного контролю раніше викликала в українців, охочих з яких-небудь причин (туризм, міграція з метою отримання освіти або тривалого працевлаштування, а також шопінг та інше) відвідати одне або кілька міст Польщі, неприємні емоції. Особливо, коли це стосувалася моменту стикувальних рейсів, наприклад, якщо запланований виліт з великих польських аеропортів, а до РП турист їхав з України поїздом. Тепер, завдяки новому проєкту Кабінету міністрів України, ситуація змінилася, адже прикордонний контроль з української сторони проходить у рази швидше. Яким чином таке можливо? Дізнайтеся з нашого огляду.

Українці, а також нерезиденти, які вирушають залізничним сполученням Україна-Польща тепер можуть швидше проходити прикордонний контроль. Це пов'язано з проєктом Кабінету Міністрів, суть якого полягає у відкритті пункту контролю на відрізку, між зупинками станції «Львів» та «Мостиська-II». Перевага проєкту для пасажирів, втім, як і співробітників прикордонного та митного контролю полягає у тому, що всі процедури з перевірки документів та багажу відбуваються у процесі руху складу за вказаним маршрутом.Цей практичний сервіс, запущений урядом України, дозволяє скоротити час очікування перевірки даних пасажирів, які перетинають кордон у пункті «Львів», при сполученні за допомогою залізниці, що веде до Республіки Польща.На своєму каналі у Telegram, прем'єр-міністр України, Олексій Гончарук, особливо підкреслив, що реалізація проєкту, що скорочує час очікування на кордоні Україна-Польща, стала можливою, у першу чергу завдяки відкриттю урядом міжнародного контрольного пункту на даній ділянці.

Варто зауважити, що останній буде діяти без обмежень у часі (цілодобово) та без перерв. Під час руху поїзда заданим маршрутом, без примусової зупинки співробітники митного пункту проводитимуть всі необхідні процедури, які раніше виконувалися лише на кордоні, відповідно до правил та норм, прописаних у Законі України. Таким чином, вдасться уникнути втрати часу, які бували раніше.

Прем'єр Гончарук також звернув увагу своїх читачів на те, що прискорена процедура щодо проходження контролю є результатів вдалого проєкту, проведеного у тестовому режимі у поїздах «InterCity+», що курсують за маршрутом зі столиці України — Києва, через Львів до Перемишля. Дане сполучення проходить відрізком, на якому встановлено пункт контролю, а саме «Львів-Мостиська-II» та назад, що дозволило перевірити, як це працює на практиці.

Пасажири вже мають можливість випробувати зручний сервіс під час поїздок з України до Польщі за допомогою залізничного сполучення через Львів. Велика частина мандрівників, які відчули різницю між проходженням контролю на кордоні та під час руху поїзда, залишилися задоволеними такими нововведеннями.

Це ще не всі позитивні новини для любителів подорожей залізницею за кордон на сьогодні. Представники прес-служби «Укрзалізниці» заявили, що вже у 2020 році у наших земляків буде можливість вирушати прямим сполученням за такими напрямками, як Краків, Прага та Відень зі Львова. Стануть доступними сучасні швидкісні поїзди підвищеного комфорту. Щоб здійснити задумане, необхідно підготувати європейську колію, яка буде починатися від українського кордону з Польською Республікою до пункту у Львівській області — «Скнилів». За останніми підрахунками, для реалізації маршрутів необхідно інвестувати 352 250 490 євро (близько 900 000 000 грн). Ну, а чи будуть українці з кінця 2020 початку 2021 року їздити потягом до зазначених міст, покаже тільки час.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини