Популярні маршрути залізницею всередині та поза Польщею

1821
Facebook Twitter
Популярні маршрути залізницею всередині та поза Польщею

Стаття стане цікавою для локальних громадян РП, іноземців, які отримують у ВНЗ освіту, а також інших осіб, які розглядають поїздки залізницею, як альтернативний спосіб подорожувати Польщею та Європою.

Де Ви найчастіше подорожуєте потягом? Поляки, або іноземні громадяни, які перебувають у цьому європейському куточку на довгостроковій підставі, зазвичай вважають за краще подорожувати з допомогою залізниці, як у межах держави, так і за кордоном. Поліпшення якості пропонованих послуг означає, що на багатьох маршрутах, вибравши поїзд, можна подолати відстань між містами швидше, ніж, якщо віддати перевагу подорожам автобусом або автомобілем. З цієї причини, перш ніж зважитися подорожувати певним транспортним засобом, варто перевірити, які маршрути залізниця пропонує у даному напрямку та скільки часу забере поїздка потягом. Стаття стане цікавою для локальних громадян РП, іноземців, які отримують у ВНЗ освіту, а також інших осіб, які розглядають поїздки залізницею, як альтернативний спосіб подорожувати Польщею та Європою.

Стан залізниці у Польщі

Сучасний рухомий склад, у тому числі новітні потяги Pendolino, пропонують високий рівень комфорту під час подорожі, а система знижок та акційні пропозиції спонукають вибирати саме залізницю. Багато людей із задоволенням вибирають поїздку з використанням цього виду транспорту, у тому числі через відсутність обмежень на провезення багажу. Залізниця дозволяє подорожувати зі своїми вихованцями. Якщо це маленька тварина, вона може безкоштовно супроводжувати мандрівника у потязі, за умови, що вона перевозиться у кошику або клітці, пристосованих для цієї мети. Якщо, з іншого боку, є бажання або необхідність взяти з собою у поїзд велику собаку, то потрібно зробити замовлення на все купе.

Які із залізничних сполучень у межах Польщі та за ними, які пропонують компанії, вибираються частіше за інших?

Куди поляки та нерезиденти РП, які знаходяться або планують відправлення з цієї європейської держави люблять їздити потягом? Фахівці UP-STUDY підготували список найбільш використовуваних з'єднань PKP.

  • ВаршаваКраків. Все частіше почав мати попит маршрут поїздом між Варшавою та Краковом. Поляки обирають цей зв'язок, особливо через те, що час у дорозі складає всього 2 години 20 хвилин. Крім того, він обслуговується швидкісними поїздами Пендоліно.
  • Варшава — Люблін. Дуже жвава національна дорога № 17 забезпечує залізничне сполучення між Любліном та столицею. 2 години 20 хвилин приємної поїздки потягом замість пробок та нервів? Звучить привабливо!
  • Краків — Гданськ. Колись залізничне сполучення з Кракова до Гданська було не найулюбленішим, але після модернізації цієї ділянки та заміни рухомого складу, поїздка стала дійсно приємною. Потяги Пендоліно долають маршрут за 5 годин 20 хвилин.
  • Краків — Прага. Столиця Малої Польщі знаходиться у 600 кілометрах від чеської столиці. Маршрут поїзда Краків — Прага долається приблизно за 6 годин, у залежності від типу складу, перевізника та особливостей шляху. Більшість пропонованих сполучень вимагають трансферу.
  • Варшава — Берлін. Протягом багатьох років столиця Польщі та Німеччини з'єднувалася залізничним сполученням, яке раніше називалося поїздом Берлін — Варшава. Щоденно кілька поїздів відправляються з Варшави до Берліна. Квитки варто купувати заздалегідь, тому що сполучення дуже популярне.

З викладеної інформації випливає, що стає дедалі більше перевізників, представлених на польському залізничному ринку, пропонує мандрівникам цікаву та багату мережу залізничних сполучень. Якість рухомого складу та залізничної інфраструктури поліпшується роками. Більшість станцій PKP можуть похвалитися рядом об'єктів, у тому числі для людей з обмеженими можливостями. В епоху інтернету пошук залізничних сполучень нескладний, а купити потрібний квиток можна швидко та легко. Перш ніж планувати поїздку потягом, варто мати на увазі, що розклад PKP змінюється двічі на рік. Зміни набирають чинності у червні та грудні.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини