Популярні польські фільми. Вивчаємо польську мову

9104
Facebook Twitter
Популярні польські фільми. Вивчаємо польську мову

У даній статті ми зробимо огляд кращих фільмів Польщі, які підійдуть для освоєння розмовної польської мови для початківців, а, також, для тих, хто хоче провести свій вечір цікаво та з користю.

Одним з ефективних способів розвинути свою розмовну польську мову є перегляд фільмів з субтитрами. Польські фільми мають велику популярність не тільки у РП, а й за кордоном. Вони відрізняються оригінальним стилем, особливою ​​подачею ідеї та характером сюжету. У Республіці Польща є багато кінорежисерів, які здобули всесвітню славу та стали лауреатами премії «Оскар». У даній статті ми зробимо огляд кращих фільмів Польщі, які підійдуть для освоєння розмовної польської мови для початківців, а, також, для тих, хто хоче провести свій вечір цікаво та з користю.

Кращі польські фільми

1. «Піаніст». Фільм, який зібрав велику кількість нагород на міжнародних преміях, заснований на реальних подіях. Сюжет побудований на біографії відомого польського піаніста та композитора — Владислава Шпільмана (Władysław Szpilman), який мав єврейські коріння. Після того, як до Варшави увійшли війська нацистської Німеччини, його життя кардинально змінилося не у кращий бік. Рідні музиканта були поміщені у гетто або заслані у концтабори, а Владислава, в останній момент, врятував від цієї долі старий знайомий. Далі, розгортаються події, які залишать у глядачів незабутні враження від побаченого. Фільм «Піаніст» отримав високу оцінку критиків та глядачів, завдяки приголомшливій грі акторів, історичній точності сюжету та неординарному стилю режисера картини.

2. «Знахар». Даний фільм — це екранізація однойменного роману, написаного у 1937 році польським письменником Тадеушем Доленга-Мостовичем. Кінокартина «Знахар» є справжнім шедевром польської кіноіндустрії. Хоча фільм був випущений у 1982 році, та йому вже виповнилося 36 років, він не втратив актуальності та унікальність за ці роки. «Знахар» назавжди залишиться у світових рейтингах кращих фільмів. У картині розказана доля геніального хірурга Рафаля Вільчури, з яким сталася трагедія, що змінила все його життя. Після декількох років поневірянь на вулицях без документів та грошей, доля йому всміхнулася та він, рятуючи хвору дитину, стає новим членом сім'ї Мельника.

3. «Не люблю понеділок». Дії у фільмі відбуваються у 70-ті роки, у Варшаві. До столиці Польщі приїжджає італійський промисловець для ділових переговорів. Його повинен був зустріти директор польського підприємства, але він застряг у ліфті. Далі, на шляху в іноземного бізнесмена зустрічаються вигадливі люди, які вносять свої корективи у розвиток подій. У цій комедійній кінокартині зібрані різноманітні історії людей, які за дивним збігом обставин перетинаються в один з вересневих понеділків. Режисер Тадеуш Хмелевський зумів у гумористичному та гротескному стилі обіграти будні робочих людей Польщі та показати соціальні проблеми того часу.

Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити висновок, що у польському кінематографі існує велика кількість високоякісних фільмів різного жанру, які мають попит не тільки у польських глядачів, а й будуть цікаві іноземним громадянам. Методика вивчення польської мови за фільмами допомагає розвинути розмовні навички та є досить дієвою.

Однак, фахівці UP-STUDY рекомендують новачкам дивитися іноземні фільми з одноголосим польським перекладом. Також, не радять вибирати для вивчення мови комедії або бойовики, тому що у них присутня велика кількість сленгових слів та занадто швидка мова, яку не в змозі зрозуміти людина з мінімальними знаннями польської.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини