Польська мова та читання: що вибирають студенти?

2514
Facebook Twitter
Польська мова та читання: що вибирають студенти?

Які ж книги читають студенти, щоб поліпшити свою польську та розширити горизонти звичного? Про це Ви дізнаєтеся з цієї статті.

На польську літературу у процесі формування великий вплив зробили історичні події, західна культура, католицькі устрої та традиції сусідніх держав, тому вона така різноманітна, унікальна у своєму роді та чимось навіть непередбачувана. Варто зауважити, що літературні твори авторів Республіки Польща включені до основної програми закладів середньої освіти країн Європи, Америки, України та інших держав. Як показує статистика, українці вже не перший рік віддають перевагу отриманню якісного диплома в університетах Польщі, та, природно, перед поїздкою на навчання, вони вивчають локальну мову. Читання, це той природний процес, який допомагає закріпити раніше отримані знання та значно поглибити. То які ж книги читають студенти, щоб поліпшити свою польську та розширити горизонти звичного? Про це Ви дізнаєтеся з цієї статті.

ТОП 5 книг польських авторів, яким віддають перевагу іноземні студенти університетів РП

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY, у котрий раз підкреслюють, що тільки систематичні заняття на наших мовних курсах, а також щоденна практика з допомогою прочитання оригінальних текстів та прослуховування аудіо, відео матеріалів, допоможуть швидко та на належному рівні вивчити польську. На думку бувалих українських студентів польських університетів, як книг для поліпшення мовних навичок та вивчення культури найбільш підійдуть такі:

1. Ян Потоцький "Рукопис, знайдений у Сарагосі». Загадкова, непередбачувана та одна з найвідоміших книг не тільки зазначеного автора, але і як приклад польської літератури. Роман написаний у «шкатулковому» стилі, захоплює та затягує вже з перших рядків прочитання. Запевняємо, прочитавши її цілком, кожен студент знайде у

ній для себе багато нового корисного та повчального, побічно познайомившись з Іспанією 18 століття.

2. Болеслав Прус «Лялька». Роман настільки реалістичний, що відразу чіпляє за живе. Головний герой — купець Станіслав Вокульський, що має досить різкі манери, палає пристрастю до запаморочливої ​​аристократки, відносини з якою неможливі через станові пересуди. Роман вкрай об'єктивний, цікавий, та, не дивлячись на те, що він показує польське суспільство 19 століття, частково актуальний.

3. Бруно Шульц «Санаторій під клепсидрою». Бувши останньою збіркою автора, в однойменному оповіданні читачі познайомляться з нетиповою ситуацією, в якій головний герой приїжджає до свого батька (можливо вже померлого), у санаторій, що загубився у закутках часу. Це безодня відчуттів, непередавана інтрига, підкреслена майстерністю автора.

4. Мирон Бялошевський «Щоденник варшавського повстання». Автор писав у розмовному жанрі, що дуже полегшує читання тексту. На думку експертів, у цьому оповіданні описано падіння могутнього міста у годину війни у найбільш антигеройській манері.

5. ХГанна Краль «Випередити Господа Бога». Основу книги склали багатоденні розмови автора з одним з останніх ватажків повстання гетто Варшави, Мареком Едельманом. Після всіх перипетій, він не покинув Польщу та став видатним кардіологом у клініці Лодзі. Прочитавши твір, Ви не тільки поглибити знання польської мови, але також придбаєте трохи розуміння про найжорстокіший час в історії людства.

Підсумовуючи, варто зауважити, що книги польських авторів, яким віддають перевагу свідомі студенти, допоможуть не тільки вивчити локальну мову, але й підтягнути знання історії. Деякі з них перевернуть свідомості, та Ви вже ніколи не будете колишніми. Якщо Ви не готові до такого повороту, можна підібрати легші матеріали, хоча тоді не вдасться просунутися у розумінні тонкощів душі польського народу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини