Поправки до положень про професійну освіту у Польщі

6954
Facebook Twitter
Поправки до положень про професійну освіту у Польщі

Сейм вніс поправки до Закону про освіту у Республіці Польща. Обов'язковий іспит стане новою умовою для закінчення професійної школи.

Сейм вніс поправки до Закону про освіту у Республіці Польща. Обов'язковий іспит стане новою умовою для закінчення професійної школи. Зміни будуть застосовуватися до студентських стажувань та практик, а також не обійдуть стороною освітні субсидії 2019 року. Поправка тепер перейде до Сейму.

Відповідно до змін, що стосуються поправки до Закону про освіту, професійно-технічні школи тепер будуть функціонувати відповідно до нових правил. Щоб отримати сертифікат про закінчення навчання у цьому закладі освіти, з 1 вересня 2019 року, студенти повинні будуть скласти іспит. На даний час це не розглядалося як прямий обов'язок учнів, та, за даними Міністерства національної освіти, до такого контролю знань приєднуються тільки 45% студентів, які закінчують професійну освіту. Цей показник навіть нижче 50%, що говорить про невпевненість у власних силах та якості отриманих знань більшості учнів технікумів (училищ, коледжів та інших структур подібного роду). Професійна експертиза буде проводитися районними екзаменаційними комісіями, а у разі екзаменаційних палат — перевірка проводитиметься майстрами конкретного напрямку.Варто підкреслити, що й інші зміни наберуть чинності. На додаток до обов'язкової професійної експертизи, поправка передбачає більші субсидії для деяких установ.

Це будуть проф.школи, котрі виховують молодих людей у професіях, на які існує більш високий попит на локальному та глобальному ринку праці. Згідно з проектом, професійно-технічні училища зможуть отримувати дохід від додаткових послуг. Ці доходи будуть накопичуватися в окремому обліковому записі. Також буде гармонізовано час для професійних вчителів, який тепер складе до 20 годин на тиждень.Поправки до Закону про освіту також застосовуються до впровадження стажувань та практик. Студенти технічних середніх шкіл зможуть реалізувати їх на підставі угоди з роботодавцем. Заробітна плата за доходами від участі у стажуваннях буде включена у вартість отримання доходу від даної компанії. Це має спонукати роботодавців до співпраці з ними.Необхідно звернути увагу ще на одну новинку — це правила, що стосуються шкіл польської діаспори. Зміни стосуються їх найменувань, та тому консультаційні пункти будуть перейменовані у польські школи. Це означає, що вчителі, які працюють польською мовою, такі як викладач польської або історичних наук, отримають можливість просуватися службою водночас популяризуючи свої предмети.Поправка до Закону про освіту також враховує й початкові школи, вносячи зміни до системи харчування учнів. Самим маленьким школярам гарантовано можна буде з'їсти одну гарячу їжу протягом дня. Для цієї мети об'єкти освіти повинні будуть забезпечити школярів безпечними приміщеннями.Варто підкреслити, що поправки до Закону про освіту у Республіці Польща, які наберуть чинності з 1 вересня 2019 року обіцяють поліпшити не тільки якість знань, а й зробити навчання більш комфортним. Вже з моменту оприлюднення всіх змін стало зрозуміло, що професійні школи, як і інші структури, до яких відносяться нововведення, з нетерпінням очікують їх впровадження. На скільки вони будуть ефективними вдасться оцінити до 2020 року, та лише тоді Сейм розглядатиме можливість внесення додаткових пунктів.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини