Технікум в Польщі. Чому не варто поспішати?

9310
Facebook Twitter
Технікум в Польщі. Чому не варто поспішати?

Дана стаття буде актуальна для тих абітурієнтів, які знаходяться в пошуку кращого навчального закладу та місця для навчання. А також, для тих, кому необхідна інформація про польську систему освіти та її особливості.

Освіта, на сьогодні, є основним фундаментом для побудови подальшого життя та кар'єри. Від вибору, студентом або його батьками, правильного навчального закладу, спеціальності та країни/міста для навчання, залежить якість здобутих знань та рівень Вашої кваліфікації. Часто, українські абітурієнти приймають рішення навчатися в європейських середніх та вищих навчальних закладах. Це обумовлено тим, що Республіка Польща входить до рейтингу найсильніших систем освіти в світі. Крім того, співвідношення ціни та якості навчального процесу робить освіту в Польщі доступною для іноземних, а саме українських, студентів. Дана стаття буде актуальна для тих абітурієнтів, які знаходяться в пошуку кращого навчального закладу та місця для навчання. А також, для тих, кому необхідна інформація про польську систему освіти та її особливості.

Система польської освіти

Польська держава в 1999 році підписала Болонську угоду, яка докорінно змінила минулу систему освіти країни. Болонський процес підняв на новий рівень польське навчання, зробивши його популярним на світовому терені. Нинішня польська концепція освіти ділиться на такі ступені:

  • ясла, дитячий сад. Діти проходять дошкільну підготовку та в 5-6 років переходять на наступний етап навчання;
  • початкова школа. У цей період навчання, який триває шість років, діти набувають навички в інтегрованій формі. Після перших трьох років навчання, учнів переводять на роздільну предметну форму освіти. Закінчується — початкова школа перевіркою рівня знань учня та його переведенням на наступну стадію освіти;
  • середня школа або гімназія. Призначений цей проміжок навчання для молодих людей віком від 13 до 16 років. Гімназисти закінчують своє навчання здачею іспитів з природничих, гуманітарних наук та здобувають рівень загальної базової освіти;
  • технікуми/коледжі та ліцеї. Відносяться до середнього рівня освіти. Тривалість навчання на даному етапі становить 3-4 роки, залежно від спеціалізації середнього навчального закладу. Після випускних іспитів, студенти отримують атестат зрілості та професійну кваліфікацію;
  • університети. Навчальні заклади Польщі, які надають вищий рівень освіти з широкого спектра спеціальностей. Після завершення навчання, ВНЗ Польщі видають європейський диплом, який має кваліфікацію у всіх країнах Європи.

Навчання в технікумах Польщі

Процес отримання освіти в польських технікумах відрізняється від системи навчання в технічних училищах України. Період навчання в державних та міжнародних/приватних технікумах становить від 3 до 4 років. Далі, все одно потрібно вступати до Університету. Відповідно, щоб заощадити час, краще закінчити середню освіту в школах і ліцеях України, а лише потім їхати вчитися до вищих навчальних закладів РП. Хоч коледжі/технікуми Польщі пропонують безкоштовну форму навчання, іноземним абітурієнтам доведеться сплатити значний ряд прихованих платежів. До переліку таких платежів входять: медична та від нещасних випадків страховка ($400 на рік), придбання необхідного навчального матеріалу, канцелярії ($150-200 на рік), проживання та харчування ($150-200 щомісячно). Тому, українським студентам рекомендується довчаться в школах/училищах України.

На завершення, ми можемо зробити такий висновок, що отримання польської середньої освіти не вигідна справа для українських студентів. З Вашого боку буде мудрим рішенням кинути всі свої сили на вступ в кращі ВНЗ Польщі для здобуття вищої європейської освіти, після закінчення школи. Навчання в Польщі відкриє ряд переваг, які приємно Вас здивують та стануть гарним плацдармом для роботи, освоєння в країнах Європи.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини