Коледжі та ВНЗ Кракова. Що обрати?

13739
Facebook Twitter
Коледжі та ВНЗ Кракова. Що обрати?

Сьогодні, навчання за кордоном відкриває ряд перспектив та можливостей для українських випускників. Тому, навчання у вищих навчальних закладах Польщі, з кожним роком, набирає популярність.


Сьогодні, навчання за кордоном відкриває ряд перспектив та можливостей для українських випускників. Тому, навчання у вищих навчальних закладах Польщі, з кожним роком, набирає популярність. Краків — колишня столиця Республіки Польща, розташована на пагорбі, біля річки Вісла. Місто, з багаторічною історією, наповнене неповторною архітектурою і значущими культурними об'єктами: єврейський квартал Казімєж, Королівський замок на Вавелі, Ботанічний сад, Ринкова площа, парки та музеї.

Які перспективи може запропонувати Краків у сфері освіти?

Розглянемо ряд можливостей, що відкривають краківські ВНЗ в академічній сфері:

  1. Представлено 30 висококваліфікованих навчальних закладів. Набір йде за різними напрямками та спеціальностями: економіка, туризм, технічні профілі, спорт, IT-сфера, театральна специфіка, управління і сільське господарство, бізнес структура, медицина.
  2. Європейські дипломи котуються в країнах США і ЄС.
  3. Близькість міста до українського кордону полегшує проїзд на навчання.
  4. Наявність красивих і цікавих місць (виставкові центри, музеї) — дають можливість об'єднати процес освіти в хорошому університеті з культурним дозвіллям.
  5. Гостинна атмосфера, в якій Ви будете почувати себе як вдома.

Вищі навчальні заклади Кракова

Польська мова є основною для навчання, але для українських студентів діють факультети і англійською мовою. Функціонують, як державні вищі структури навчання, так і приватні. Розгляньмо популярні ВНЗ/коледжі Кракова:

  1. Академія Суспільних Наук — це заклад, який пропонує кваліфіковане навчання за 22 напрямками суспільних наук. Надає можливість отримати післядипломну освіту для підвищення кваліфікації, або отримання диплома з новою суміжною спеціальністю.
  2. Престижну освіту надає Краківський Політехнічний університет ім. Т. Костюшка. Займає 8 місце серед ВНЗ технічного профілю. Славиться високою підготовкою учнів в семи спеціалізаціях. Студентське життя різноманітне через існування науково-дослідних об'єднань, хору, студентських клубів, власної радіостанції, художніх галерей.
  3. У Кракові, Ягеллонський університет займає почесне місце серед ВНЗ Польщі. Йому вже 652 року. За цей час, з трьох факультетів він виріс в цілих 15. Можливе навчання чотирма мовами: польською, англійською, російською, німецькою.
  4. Також, відомий серед української молоді приватний ВНЗ — Краківська Академія ім. Анджея Фрича Моджевського. Надає можливість вивчення різних мов: іспанської, італійської, англійської та німецької. Існує більше 20-ти років. На сьогодні, здійснює навчання за 22 спеціальностями.
  5. Вища Школа Управління і Банківської Справи — існує більше 20-ти років. Широкий вибір професій: фінанси, інформатика, управління, соціологія та ін. Діє програма обміну студентів — Erasmus +.

Навчання в коледжах Кракова

Технічний коледж забезпечить якісне навчання за спеціальностями: автомобільна сфера, логістика та перукарська справа. Будівельний технікум, який входить в число кращих 300 навчальних закладів Польщі, випускає ландшафтних архітекторів, математиків, фізиків, біологів. Варто пам'ятати, що навчання в коледжі є перехідною освітою між середніми та вищими навчальними закладами, та навчання в ньому займе 4 роки. Щоб уникнути значних переплат за навчання, проживання, харчування, ми рекомендуємо Вам довчиться в Україні, а в Польщі вступати вже до університетів.

Вартість навчання для іноземців в польських ВНЗ

Краківські державні і приватні ВНЗ приймають студентів з інших держав, як на бюджетній основі, так і комерційної (платній) основі. Мінімальна плата за навчання, на факультеті польською мовою викладання становить близько 4500 злотих/рік. Набагато більше коштів потребуватиме навчання англійською мовою. Його вартість починається з 9000 злотих. Іноземні студенти, які мають Карту поляка, можуть претендувати на безкоштовне навчання в публічних польських ВНЗ.Підбиваючи підсумки, ми можемо сказати, що Краків — це комфортне місце для навчання, з великою кількістю престижних навчальних закладів. Атмосфера доброзичливості, з боку городян, наявність красивих історичних і культурних об'єктів — сприятиме розвитку кругозору студента.

Особиста справа кожного абітурієнта, яке місто вибрати для навчання, але українцям варто задуматися про надання переваги західним польським містам тому, що відсоток працевлаштування після закінчення, наприклад, будь-якого вроцлавського університету, значно вище.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини