Польські університети у списку Шанхай 2019. Дивимося рейтинг

5136
Facebook Twitter
Польські університети у списку Шанхай 2019. Дивимося рейтинг

Які польські університети виявились кращими та відзначилися у рейтингу Шанхай 2019? Дізнайтеся, якими ВНЗ за правом може пишатися Республіка Польща.

Щорічно Шанхайський університет Цзяо Тонг готує список кращих закладів освіти з усього світу. У рейтингу представлені тисячі кращих університетів Землі. У 2019 тут було місце для 9 польських освітніх структур. Які польські університети виявились кращими та відзначилися у рейтингу? Дізнайтеся, якими ВНЗ за правом може пишатися Республіка Польща.

Шанхайський список 2019. Що він собою являє?

Дана система ранжування називається Академічним рейтингом світових університетів (ARWU), але більш простою та популярною назвою є Шанхайський список (з міста, в якому знаходиться підрозділ, що займається підготовкою рейтингу). Працює він з 2003, та за роки існування отримав визнання більшості наукових товариств світу. Його авторитетна думка високо цінується, що дозволяє скласти гідну конкуренцію QS World University Ranking.

Шанхайський рейтинг заснований на декількох показниках. Кількість випускників (та співробітників окремо), які отримали Нобелівську премію або Філдсовую медаль, кількість найбільш цитованих вчених, кількість публікацій у журналі «Природа» або «Наука» та кількість публікацій, перерахованих в окремих індексах цитування (Science Citation Index — Expanded та Індекс цитування соціальних наук). Список містить розмір досягнень у відношені до розміру університету. (РАР)

Кращі польські університети, які були відзначені Шанхайським рейтингом

У 2019 найкращою польською установою освіти у списку Шанхая є Ягеллонський університет. Він був у четвертій сотні рейтингу. Варто відзначити ще один престижний ВНЗ з багаторічною історією — Варшавський університет (місця 401-500), хоча у порівнянні з попередніми роками цей показник нижче. Наступним був Університет науки та техніки AGH у Кракові (601-700). Університет Адама Міцкевича у Познані та Медичний університет Варшави також були відзначені Шанхайським рейтингом. Слідом варто звернути увагу на Варшавський технологічний університет (801-900), а також: Медичний університет Силезії, Університет Торуні та Технологічний університет (901-1000).

Кращі освітні структури світу відповідно до ARWU

Точні місця навчальних закладів у рейтингу наводяться тільки у разі перших 100 кращих університетів світу. Інші ВНЗ згадуються тільки як приблизні, у діапазоні від 100. Місце 1 у списку Шанхая знову зайняв Гарвард. Другим виявився Стенфорд, ну а на почесному третьому місці сидить Кембридж.

До ТОП-10 кращих університетів входять MIT, Берклі, Прінстон, Оксфорд, Колумбія, Калтех та Чикаго. У континентальній Європі ETH Zurich (19-е місце) продовжує залишатися найкращим університетом, а Копенгагенський університет (26-е місце) посідає друге місце.

Токійський університет (25-й) та Кіотський університет (32-й) зберігають свої лідируючі позиції в Азії, а Університет Цінхуа (43-й) займає третє місце серед азіатських установ освіти. Університет Мельбурна (41-й) очолює інші освітні структури у регіоні Океанії.

Шанхайський університет Цзяо Тонг (82-е місце) та Університет Нового Південного Уельсу (94-е місце) дебютують у Топ-100 цього року. Крім цього, Шеньчженський університет та ще 13 ВНЗ вперше входять до топ-500, причому більш ніж 50 університетів вперше входять до Топ-1000 у 2019 році.

Говорячи про ті польські університети, які були відзначені даним авторитетним рейтингом, підкреслимо, що керівництво ВНЗ, а також студенти та всі структури, котрі прямо або опосередковано пов'язані з ними, горді досягненнями поточного року. Що стосується міністерства науки та вищої освіти Республіки Польща, воно очікує, що з часом ще більша кількість ВНЗ будуть відзначені у світових списках, причому на більш високих позиціях.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини