Польські мікропідприємці зможуть зітхнути вільно? "Зміни за півроку"

4869
Facebook Twitter
Польські мікропідприємці зможуть зітхнути вільно? "Зміни за півроку"

Іноземні громадяни, які займаються організацією особистого бізнесу на території Республіки Польща, матимуть можливість з найменшими перешкодами вести свою діяльність.

За прогнозами польських аналітиків, ставка ZUS для мікро- та малих підприємців може знизитися вже через півроку. Саме в разі, якщо очікування виправдаються, підприємці, які займаються невеликим бізнесом зможуть відчути себе більш впевнено та комфортно в фінансовому плані. Також, ті іноземні громадяни, які займаються організацією особистого бізнесу на території Республіки Польща, матимуть можливість з найменшими перешкодами вести свою діяльність.

Як влучно зауважив Адам Абрамович, член парламентської групи підтримки підприємництва та економічного патріотизму, ставка управління соціального страхування — це не податкова проблема, тому, її не потрібно відкладати на кінець року. Саме депутат «Законодавства та правосуддя» є автором та головним ініціатором проекту, який передбачає внесення платежів соціального страхування, в залежності від отриманих підприємцем доходів. Як стверджує Абрамович, введення змін у другому півріччі — це, по факту, вирішене питання. Також, він особливо підкреслив, що дана зміна є лише першими кроками в напрямку реформування системи.

На сьогодні, внесок в ZUS для керівників компаній є одноразовим платежем. У минулому році, він становив 1172,56 злотих на місяць (281.10 євро). Такий ZUS був беззаперечним ще з 1989 року, та ніхто не мав можливості його змінити або проігнорувати. Як зазначає автор проекту, це перша спроба підкоригувати внесок таким чином, щоб платежі відповідали можливостям підприємця.

Міністр підприємництва та технології, Ядвіга Емілевич, схвалила ці зміни та висловилась на користь польських підприємців. У TVP Info, кілька днів тому, вона стверджувала, що питання, що стосуються мікро- і малих підприємств вкрай важливі для неї. Також, нею було оголошено, що ті підприємства, які заробляють менше 2.5 мінімальних заробітних плат, будуть вносити вдвічі більше премії.

Адам Абрамович особливо підкреслив, що залежність страхових премій від доходів підприємців є стандартом для інших індустріально розвинених європейських країн. Цікавим прикладом є Німеччина, яка дозволяє прийняти самостійне рішення в даному питанні. Той, хто бажає платити внески, та своєчасно їх відраховує, надалі отримує пенсію. Не маючи можливості або бажання платити, вони позбавляють себе пенсійних виплат. Під час безпосереднього спілкування Абрамовича з німецькими підприємцями, останні були дуже здивовані особливістю польської системи. Також, відмінним варіантом, який би влаштував польських підприємців є англійський приклад, який передбачає для мікропідприємств платіж в 60 злотих (14.38 євро).Як вже раніше згадувалася, зміни в платіжній системі премій повинні стати першим кроком, який покаже всім підприємцям Польщі, що нічого поганого не станеться. Виходячи з оцінок уряду, дані зміни обійдуться в 200 мільйонів злотих (майже 48 мільйонів євро). Це лише теоретична сума, оскільки в ній не враховано людей, котрі покинули сіру зону та вартість соціальної допомоги, яка повинна бути виплачена тим, хто зараз не виплачує пенсійні внески.

Для українців, в останні кілька років, еміграція в Польщу через організацію власного бізнесу є звичною справою, оскільки, дозволяє набагато швидше вийти на міжнародний ринок та вести свої справи в більш стабільній державі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини