Державне страхування в Польщі (ZUS). Подробиці

8117
Facebook Twitter
Державне страхування в Польщі (ZUS). Подробиці

Стаття буде корисна всім українцям, які приїхали до Польщі, на тривалий термін через те, що ми розглянемо особливості державного страхування (ZUS).

Страхування — це дуже важлива дія, яка може носити як добровільний, так і примусовий характер. Та, якщо в Україні, часто, для оформлення страховки, громадяни звертаються в тому випадку, коли цього вимагає законодавство (страхування авто, житла, яке в іпотеці), то в європейських країнах, ситуація кардинально відрізняється. Європейці, піклуючись про своє здоров'я, збереження рухомого та нерухомого майна, на добровільній основі оформляють страховий поліс, на різні випадки життя та діяльності. Візьмемо хоч сусідню Республіку Польща, в яку іммігрує багато українців. Всі громадяни країни, а також іноземці — зобов'язані мати поліс медичного страхування. Стаття буде корисна всім українцям, які приїхали до Польщі, на тривалий термін через те, що ми розглянемо особливості державного страхування (ZUS).

Подробиці про Інститут соціального страхування Польщі

Zakład Ubezpieczeń Społecznych є установою з соціального страхування, державного типу, яка несе відповідальність за всі питання, які стосуються страхування соціуму. Дана структура дає можливість покриття витрат, які пов'язані з медичними установами (витрати на лікування, відвідування лікарні, госпіталю, будь-яких структур охорони здоров'я). Тому, оформивши договір на таке страхування, Ви можете бути впевнені в отриманні компенсації, при будь-яких ситуаціях, пов'язаних зі здоров'ям. Процедура страхування не відрізняється як для поляків, так і для іноземних громадян. Також, незалежно від того, добровільне воно, чи примусове, структура ідентична. У державній страховій компанії можна оформити медичний поліс, на добровільних засадах. При чому, Ви не тільки можете уберегтися від нещасних випадків, та інших, незалежних від Вас ситуацій, а й отримати страховку, фінансовану за рахунок держави.

Страхування з державних засобів

Не всі особи можуть на це претендувати, але є категорії громадян, які можуть подати заяву до відповідного відділу NFZ, з проханням про допомогу такого роду (отримання страховки за рахунок держави). Претендентами можуть виступати наступні особи:

1. Іноземці, які на поточний момент знаходяться на території РП в статусі: іноземця з робочою візою та місцем проживання; громадянина іншої країни з ПНП та ПМП; особи з офіційним статусом резидента (з довгим терміном); біженці, які отримали цей статус.

2. Студенти, а також, аспіранти з інших держав, які проходять стажування.

3. Ті люди, які закінчили ВНЗ теологічного напрямку, духовні семінарії, або є членами чернечого ордену.

4. Студенти мовних курсів державної мови.

Варто знати, що у Вас буде можливість вписати в свій страховий поліс найближчих родичів, згодом, на них будуть поширюватися всі умови страхування. Термін дії починається з моменту підписання договору, в якому позначена певна сума, котру потрібно вносити щомісяця, не пізніше п'ятнадцятого числа. На розмір платежу впливає категорія, до якої Ви належите, наприклад, якщо входите в перераховані вище, тоді сума буде складати до 47 злотих.З викладеної інформації варто підкреслити, що оформляти медичну страховку, та інші різновиди страхових послуг дуже доречно, якщо Ви вирушаєте в іншу країну на тривалий період. Фахівці UP-STUDY хотіли б звернути увагу, що в Польщі, громадяни ставляться до цього питання з усією серйозністю, тому, при страховому випадку, люди знають, як себе вести, та куди звертатися для вирішення ситуації, та виплати компенсації. На жаль, українці не дуже довіряють вітчизняним компаніям, всіляко уникаючи використання страхових продуктів, що, нерідко, має негативні наслідки.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини