Побудова бізнесу за кордоном. Як налагодити власну справу в Польщі?

8890
Facebook Twitter
Побудова бізнесу за кордоном. Як налагодити власну справу в Польщі?

Стаття зацікавить не тільки майбутніх бізнесменів, але тих, хто планує виводити вже розпочату справу на міжнародну арену, оскільки ми розглянемо найважливіші аспекти, котрі стосуються налагодження власної справи в Польщі.

Республіка Польща є, практично, ідеальним варіантом. У такої заяви є, як мінімум, три раціональних пояснення. По-перше, Польща має статус європейської держави, динамічно розвивається, надає високий рівень життя, демонструє найнижчі показники безробіття та невисоку інфляцію. По-друге, законодавча база, яка стосується розвиток підприємницької справи побудована таким чином, щоб максимально сприяти розвитку нового починання. По-третє, що, в деяких випадках, привертає українців та інших іноземців будувати бізнес за кордоном, а саме в Польщі, це відсутність бюрократії та близькість в культурі, менталітеті й зручна територіальна позиція. Стаття зацікавить не тільки майбутніх бізнесменів, але тих, хто планує виводити вже розпочату справу на міжнародну арену, оскільки ми розглянемо найважливіші аспекти, котрі стосуються налагодження власної справи в Польщі.

Основні положення, які потрібно знати, при організації бізнесу в РП

Бажаючи починати бізнес в будь-якій іноземній державі, варто, для початку, ознайомиться із законодавчою базою, яка стосується всіх нюансів ведення власної справи. Також, краще проконсультуватися з фахівцями, які орієнтуються в питаннях реєстрації підприємства/фірми, оподаткування, розвитку конкретного обраного напрямку та специфіки ніші. Найкраще накидати попередній план, якому слідувати, при започаткуванні власної справи:

1. Дослідити «закон про господарську діяльність». У ньому йдеться про те, що іноземні громадяни та підприємства можуть організовувати свою діяльність на території Польщі, якщо вона не суперечить законам. Усі взаємовідносини повинні проходити у формі взаємності.

2. Пройти реєстрацію фірми, яка займає не більше 1 місяця.

До речі, після закінчення процедури реєстрації, нерезиденти РП мають можливість подавати документи на оформлення Карти Побиту (посвідка на проживання). Вартість процедури реєстрування становить близько €3000. Визначивши організаційно-правову форму підприємства, необхідно внести грошові кошти на рахунок компанії.

3. Існує перелік іноземців, яким дозволяється ведення абсолютно всіх видів підприємництва на території РП, які тільки можливі. До них відносяться: іноземні громадяни з країн Європейського союзу та держав-членів EFTA (Європейської Асоціації Вільної Торгівлі), особи, які вже мають Карту Побиту, статус біженця або інші згоди на легальне перебування в Польщі. Всі, хто не увійшли до переліку можуть організовувати бізнес тільки якщо їх компанія в РП має статус ТОВ, АТ, Командитне товариство та командитне-акціонерне товариство. Найбільш популярні серед іноземців товариства з обмеженою відповідальністю.

4. Пройти реєстрацію в якості платника податків.

5. Скласти бізнес-план.

Чи можуть студенти займатися підприємництвом у Польщі?

Перебуваючи на законній підставі, студентам стаціонарної форми навчання дозволяється працевлаштуватися на підробіток, без додаткових дозволів та обмежень за часом. Також, вони мають можливість зареєструватися як приватний підприємець.

Але, в основному, студенти не ризикують своїми засобами, оскільки, часто, не мають досвіду роботи в європейському суспільстві.

Тому, учні польських освітніх структур знаходять тимчасовий підробіток, який прямо або опосередковано пов'язаний з тією сферою, в якій вони бажають розвиватися. Іноді, вони працюють в інших сферах або на фрілансі, для того, щоб поліпшити своє матеріальне становище.

Отже, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що відкрити бізнес у Польщі для українців та інших іноземців не складає особливих труднощів. Законодавство, що стосується цього питання дуже лояльне та всіляко сприяє розвитку. Що стосується студентів, то вони вважають за краще влаштовуватися на підробіток, під час навчання, а вже маючи диплом та досвід роботи, починають будувати власну справу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини