Як емігрувати до Польщі? Еміграція для навчання

7374
Facebook Twitter
Як емігрувати до Польщі? Еміграція для навчання

Стаття буде пізнавальною для всіх випускників українських шкіл, а також студентів, які отримали ступінь бакалавра, бо розповість про всі особливості еміграції в Польщу, з метою отримання середньої та вищої освіти.

Через ситуацію в Україні, багато учнів старших класів замислюються про те, як емігрувати до Республіки Польща з метою навчання та подальшого облаштування життя, з європейським комфортом. У свою чергу, польська держава, на відміну від інших держав Європейського Союзу, спрощує систему еміграції, як для українських абітурієнтів, так і для звичайних громадян, які хочуть працевлаштуватися на польській території. Завдяки змінам 2015 в «Законі про іноземців», відсоток студентів, котрі працюють, зростає з кожним роком. Зароблені кошти допомагають покрити витрати на навчання, та зібрати на інші потреби. Також, спрощена і відкоригована процедура отримання Карти побиту, яка може бути підставою для легального працевлаштування або навчання в кращих закладах вищої освіти. Стаття буде пізнавальною для всіх випускників українських шкіл, а також студентів, які отримали ступінь бакалавра, бо розповість про всі особливості еміграції в Польщу, з метою отримання середньої та вищої освіти.

Як оформити легальне перебування в РП на час навчання?

Існує кілька варіантів, як законно перебуваnb на польській території та вчитися в рейтингових закладах вищої освіти. Розглянемо їх детально:

1. Отримання національної візи категорії D. При оформленні візи, крім інших документів, потрібно мати підставу для отримання, якою може виступати як Карта Поляка, так і запрошення від ВНЗ. Віза D видається терміном до 1 року. І по закінченню потрібно, або їхати на батьківщину для її продовження, або готувати документи іншого зразка.

2. Другим варіантом є Карта побиту. Завдяки нововведенням, її можна оформляти, в будь-який час, при легальному перебуванні на території польської республіки (раніше, за 45 днів до кінця візи). Вона дає такі ж права, якими володіють поляки, відмінністю є лише заборона на голосування.

Також, за терміном дії, для студентів-першокурсників видається на 15 місяці, а для наступних курсів — 20 місяців. Вигідно її оформлення і тим, що, маючи посвідку на проживання (Карту побиту), Ви, надалі, зможете претендувати на ПМП. А термін навчання буде зачитуватися, як 50% прожитого часу, який необхідний для отримання постійного місця проживання. Провчившись 5 років, буде 2.5 з трьох, які потрібні для ПМП. На законних підставах можна жити та працювати в європейській державі.

Життя та робота українських емігрантів у Польщі

Польські роботодавці привітні до жителів України, та охоче беруть їх на роботу. Знову ж таки, для бізнес-еміграції знадобиться, або віза, або ПНП. Підставою для отримання виступає трудовий договір. Те, що на українській території діє безвізовий режим з Європою, не скасовує необхідності оформлення документів для довгострокового перебування в країнах ЄС. За умовами безвіза, жити та працювати — заборонено, а термін подорожі не повинен перевищувати дев'яноста днів. Всім іноземцям, які проживають в РП понад три місяці, потрібно «замельдуватися», тобто зареєструватися за місцем проживання. Цю процедуру можна зробити навіть без дозволу орендодавця, маючи на руках договір оренди, адже мельдунек не дозволяє Вам претендувати на майно, а лише уточнює Ваші фактичні координати.

Отже, існує достатньо варіантів, щоб емігрувати на навчання до Польщі. Це дуже правильний крок, адже саме тут можна отримати якісний європейський диплом, з доступною платою за навчання. Також, існує багато конкурсів на завоювання грантів, стипендіальних програм, та можливостей вступити на безкоштовне відділення, що не може не привернути увагу українців, які хочуть будувати своє майбутнє в розвиненій європейській країні, з величезними перспективами.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини