ТОП університетів світу: Федеральна політехнічна школа Лозанни (Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL)). Огляд університету

8923
Facebook Twitter
ТОП університетів світу: Федеральна політехнічна школа Лозанни (Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL)). Огляд університету

Федеральна політехнічна школа Лозанни (Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL)) — відомий науково-дослідний інститут, а також вищий навчальний заклад, який розташувався в Лозанні.

Федеральна політехнічна школа Лозанни (Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL)) — відомий науково-дослідний інститут, а також вищий навчальний заклад, який розташувався в Лозанні. Як і більшість освітніх установ Швейцарії, ВНЗ спеціалізується на природничих науках та інженерії, але це далеко не всі області досліджень. EPFL, на сьогодні, займає 12-ту позицію в Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings 2018, та є установою вищого рангу. Він був заснований в 1853 році, та, як і зараз зосереджений на фізичних науках та техніці. Один з двох федеральних інститутів технологій Швейцарії, який покликаний виконувати 3 глобальних завдання: передача технологій на найвищому рівні, дослідження та освіта.

Історія та особливості EPFL

Його історія сягає в 1853 рік до приватної школи École spéciale de Lausanne, в якій першими студентами були 11 стрімких молодих людей. У 1869 році, ВНЗ став технічним відділом громадськості Академії Лозанни.

Пізніше, він відокремився від академії та став самостійною навчальною одиницею. В `46 році він змінив назву на École polytechnique de l'Université de Lausanne (EPUL). Уже в 1969 році відбулося відділення від решти Лозаннського Університету та набув статусу федерального інституту зі своїм поточним найменуванням. Кількість студентів росла з року в рік, та, на сьогодні, вона становить майже 11 тисяч учнів з яких 57% — іноземні громадяни. На магістратурі навчається 5500 студентів, водночас як на аспірантурі навчається 4 925 учнів.

Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne пропонує навчальні програми для всіх рівнів, як для студентів, так і для аспірантів, та організовано в семи школах та коледжах, серед яких:

  • Школа фундаментальних наук
  • Інженерна школа
  • Школа архітектури, громадянської та екологічної інженерії
  • Школа комп'ютерних та комунікаційних наук
  • Школа наук про життя
  • Коледж управління технологіями
  • Коледж гуманітарних наук

Процес вступу та вартість навчання

EPFL, як і інші швейцарські державні установи освіти, неодмінно повинен надати дозвільні документи на кожного локального абітурієнта, який отримав сертифікат про повну загальну середню освіту, визнаний Швейцарською Федерацією. Для іноземців необхідно мати високий середній бал та успішно скласти іспити. У такому випадку кожен охочий, хто має високі оцінки в шкільному атестаті та достатню кількість матеріальних засобів, може спробувати свої сили під час складання іспитів. Насправді, реальний процес відбору проходить під час першого року навчання. Цей період називається пропедевтичним циклом, учні повинні пройти блочне обстеження всіх курсів, проведених протягом першого року в кінці циклу. У разі, якщо середньозважене значення недостатньо, студент повинен пройти весь перший курс, якщо він бажає продовжити навчання у вищому навчальному закладі. Приблизно 50% студентів не проходять перший рік навчання, та багато хто з них вважають за краще йти з освітньої структури, а не повторювати перший рік.

Вартість навчання для резидентів країни становить 1100-1700 євро на рік. Що цікаво та не дуже часто зустрічається в закордонних університетах — вартість однакова як для резидентів країни, так і для інших абітурієнтів, незалежно від країни проживання. Але, українцям співробітники центру польської освіти UP-STUDY не рекомендують стрімголов кидатися збирати документи на вступ до Швейцарії, оскільки супровідні витрати на проживання, харчування, транспорт, зв'язок, розваги, спорт та інші побутові дрібниці є дуже високими. На навчальний рік, для нормального існування потрібно мати від 20 до 35 тисяч євро.Отже, EPFL — цікавий та перспективний ВНЗ, з лояльною вартістю навчання, але високими супровідними витратами. Переслідуючи мету створити ідеальні умови для досліджень, навчання та передачі технологій — школа Лозанни має добре облаштовані лабораторії, аудиторії та інші будівлі, в яких можна продуктивно розвиватися. Що стосується вступу до даної структури українців, то їм та багатьом іншим іноземцям, більш доцільно віддати перевагу університетам інших країн, оскільки ризикувати часом та засобами без гарантій на проходження на другий рік — підійде далеко не кожному.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини