Варіанти отримання другої вищої освіти за кордоном безкоштовно

9591
Facebook Twitter
Варіанти отримання другої вищої освіти за кордоном безкоштовно

Ця стаття буде актуальна для студентів, у яких вже є диплом, та, які хочуть отримати додаткову вищу освіти для подальшої самореалізації.


З кожним роком, кількість студентів з України, які хочуть навчатися в польських ВНЗ, стрімко зростає. Польська держава надає якісну освіту з помірними цінами, та можливістю вступити до престижних, як державних, так і приватних університетів, на безкоштовну основу. Ця стаття буде актуальна для студентів, у яких вже є диплом, та, які хочуть отримати додаткову вищу освіти для подальшої самореалізації.

Польська система вищої освіти

Програма навчання в усіх вищих навчальних закладах Польщі побудована за Болонською системою. В країні представлено 457 університетів, з них 326 приватних ВНЗ. Також, вони поділені за профілями, та відрізняються один від одного лише кількістю навчальних ступенів. Існують університети (класичного, технічного, політехнічного, артового типів), вищі школи, академії. Навчальний рік у ВНЗ поділений на зимовий і літній семестри, які закінчуються сесією. Польські університети пропонують абітурієнтам шість форм навчання: стаціонарна, заочна, вечірня, індивідуальна, дистанційна і післядипломна.

Переваги отримання другої вищої освіти в Польщі

Післядипломна форма навчання є пріоритетною для студентів, у яких вже є диплом магістра, але вони хотіли б підвищити кваліфікацію, або зовсім змінити професію. Нижче, ми опишемо кілька основних перспектив отримання другої вищої освіти за кордоном:— заочна форма навчання дозволяє поєднати роботу і освіту, не зашкодивши ні одному, ні другому. Тривалість процесу становить від 1 до 1,5 року — це 2-3 семестру;— оскільки, набір студентів в польських університетах відбувається два рази в рік, то Ви можете почати своє навчання в зручний час, з зимового або весняного семестру;— корисною буде друга освіта в разі, коли Ваша професія втратила актуальність на ринку праці, а другий диплом, з новою професією, допоможе повернути Вас до лав потрібних фахівців;— гарна можливість вдосконалити свої знання, доповнивши основний вид діяльності ще суміжною професією, для розширення сфери трудової діяльності.

Сьогодні, для отримання другої вищої освіти з європейським дипломом, популярністю користуються такі професії: програмна інженерія, IT-сфера, теплоенергетика, економіка, банківська справа. Дипломи за цими спеціальностями можна отримати в Академії Фінансів і Бізнесу Вістула (Варшава), Академії Суспільних Наук (Варшава, Лодзь, Краків), Західнопоморському Університеті Бізнесу (Щецин).

Друга освіта на безкоштовній основі у Польщі

Існують кілька способів навчання на бюджеті для отримання другої освіти, але вони мають ряд умов. Розглянемо основні варіанти:1. Наявність Карти поляка. Цей документ дозволяє іноземним студентам поступати на рівних з польськими абітурієнтами. Карта надає можливість отримати безкоштовну освіту/стипендію тільки при денній формі навчання, в державних університетах, та лише польською мовою.2. Безкоштовні програми: гранти, конкурси, соціальні допомоги, стипендії. Для отримання такого варіанту пільгового навчання, необхідно: гарне знання мови (рівень В1), наявність яскравих талантів/умінь у студента, та високий прохідний бал Вашого диплома. Польські ВНЗ надають величезну кількість безкоштовних програм для наукових, економічних і гуманітарних досліджень, для студентів-спортсменів, для творчої молоді. Всі гранти/конкурси можна знайти на офіційних сайтах університетів, або просто в інтернет-просторі.

Підбиваючи підсумки, ми можемо сказати, що отримання другої вищої освіти за кордоном — це дійсно «рятівний круг» для тих, хто хоче підвищити кваліфікацію, або здобути європейський диплом з новою спеціальністю, для конкурентоспроможності на західному ринку праці, чи у себе в країні. Навчання в найпрестижнішому польському ВНЗ стане важливим етапом для Вашої кар'єри, та життя в цілому. Можливість подорожей по туристичних містах Європи, та знайомство з цікавими людьми — стане відмінним бонусом до навчання.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини