Подорож на машині — як підготуватися до поїздки?

1155
Facebook Twitter
Подорож на машині — як підготуватися до поїздки?

Перш ніж зважитися подорожувати на машині, її слід добре підготовлені до цього. Як це здійснити, та які нюанси варто врахувати, поговоримо про це у статті.

Автомобіль є одним з популярних видів транспорту для відпочинку, обраних поляками та нерезидентами РП, які знаходяться у країні з довгостроковою перспективою (іноземні студенти, фахівці, що працюють за контрактом). Найбільша перевага, яку дає машина — це незалежність. Можна взяти необхідні речі, у будь-який час дістатися до потрібного місця. Крім того, можна уникнути незручних ситуацій, таких як натовп, неспокійні пасажири. Однак, перш ніж зважитися подорожувати на машині, її слід добре підготовлені до цього. Як це здійснити, та які нюанси варто врахувати, поговоримо про це у статті.

Перевірка технічного стану автомобіля

Щоб поїздка була безпечною та без ускладнень, перед від'їздом необхідно подбати про технічний стан автомобіля. Це найкраща можливість виправити будь-які недоліки, які були відкладені. Якщо з механікою все у порядку, також слід перевірити гальмівну систему, стан фільтрів та підвіску. Крім того, для комфорту під час курортного сезону варто подбати про кондиціонування повітря, яке не рідше одного разу на рік вимагає очищення повітропроводів, перевірки випарника та заміни фільтра салону. Деякі автомобільні майстерні організовують святкові акції для таких процедур.

Без допомоги механіків можна перевірити фари, рівень моторної оливи та всіх рідин у транспортному засобі. Фахівці UP-STUDY рекомендують звернути увагу на шини, у них варто виміряти глибину протектора та перевірити рівень тиску та, при необхідності, заповнити прогалини. При прокачуванні врахуйте вагу багажу та пасажирів. Радимо знайти параметра навантаження у керівництві з експлуатації автомобіля.

Чи варто встановлювати додаткове обладнання?

Крім уже присутніх аксесуарів у салоні машини та предметів у багажнику, іноді виникає необхідність взяти у дорогу наступні речі:

  • запасне моторне мастило та те, котре охолоджує;
  • комплект запобіжників;
  • буксирний трос;
  • лампочки для різних цілей;
  • домкрат;
  • набір базових інструментів;
  • колісний компресор;
  • випрямні та пускові кабелі.

Автострахування для власників транспортних засобів за кордоном

Перш ніж вирушити у відпустку, потрібно перевірити дійсність страховки та дату наступного перегляду. Крім того, вибираючи країни, що не входять до Європейського Союзу, слід купити грін-карту або документ, що підтверджує право власності на поліс відповідальності власника транспортного засобу. На щастя, багато страхових компаній пропонують його безкоштовно як частина пакету.

Іншим рішенням є покупка страхування відповідальності перед третіми особами, яке діє на тих же умовах, що і у Польщі. Це потрібно в європейських країнах, які входять до системи Green Card, але не підписали Багатосторонню угоду. Винятком є ​​Косово, де застосовується тільки прикордонне страхування. Ціни на них варіюються від 30 злотих (Молдова) до 380 злотих (Боснія та Герцеговина).

Що стосується документів, то варто подумати про покупку додаткової страховки Assitance, яка, у залежності від пакета, забезпечує безкоштовне буксирування, ремонт або заміну автомобіля. Правила для поїздок за кордон пропонують допомогу перекладача у консультації з персоналом аварійних служб.

Підбиваючи підсумки, варто зауважити, що крім перерахованого, варто подбати про розумне пакування багажника, завантаженість авто, планування маршруту, зупинки у дорозі. Щоб подорож була безпечною та успішною, вона має бути продуманою. Правильна підготовка до неї допоможе уникнути будь-яких неприємностей або обмежити їх наслідки, а завдяки запланованому маршруту вона буде йти у швидкому темпі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини