Carsharing — прокат автомобілів за лічені хвилини. У яких польських містах його можна використовувати?

1423
Facebook Twitter
Carsharing — прокат автомобілів за лічені хвилини. У яких польських містах його можна використовувати?

Що таке прокат автомобіля на хвилини та що потрібно зробити, щоб його використовувати? Кому він вигідніший, та яким чином цю опцію використовують студенти польських університетів? Про це Ви дізнаєтеся, прочитавши статтю.

Прокат автомобілів «за лічені хвилини» набирає популярність вже кілька років. У Польщі цей вид послуг з'явився порівняно недавно. Його можуть використовувати жителі найбільших міст, в основному Варшави. Здається, все вказує на те, що з часом обмін автомобілями стане більш поширеним явищем. Що таке прокат автомобіля на хвилини та що потрібно зробити, щоб його використовувати? Кому він вигідніший, та яким чином цю опцію використовують студенти польських університетів? Про це Ви дізнаєтеся, прочитавши запропоновану статтю.

Прокат автомобілів самообслуговування у Польщі

Спільне використання автомобілів значно відрізняється від класичної оренди. Основна відмінність стосується часу прокату, який у разі Carsharing конвертується у хвилини. На практиці це означає, що машину можна орендувати на 10-15 хвилин. Більш того, спільне використання автомобілів повністю самообслуговується, та єдине, що потрібно зробити, — це встановити на телефон спеціальний додаток, який є як для Android, так і для iOS. Реєстрація вимагає сканування водійських прав та надання базових даних, на це йде кілька хвилин. Іноді необхідно виконати перевірку переказу на суму 1 злотий, щоб під’єднати платіжну карту до додатка.

Завдяки додатку можна перевірити, де знаходиться найближчий прокатний автомобіль.

Коли клієнт знаходить машину, здану в оренду, її необхідно відкрити за допомогою програми. Зазвичай це робиться шляхом сканування QR-коду за лобовим склом. Ключ для запуску транспортного засобу можна знайти у буфері обміну, але у більшості випадків він не знадобиться, оскільки автомобілі часто працюють у режимі без ключа. Тоді досить натиснути старт, який з'явиться після відкриття екрану мобільного пристрою у додатку. Після завершення поїздки на автомобілі все, що потрібно зробити, це залишити авто на парковці та використати додаток, щоб припинити оренду. Гроші за прокат списуються автоматично з рахунку.

Коли використовувати car sharingu?

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що спільне використання автомобілів — це рішення, яке можна використовувати у багатьох ситуаціях. До них відноситься раптове ламання особистої машини. Тоді замість того, щоб шукати заміну, Ви можете орендувати машину на кілька хвилин та, таким чином, переміщатися містом стільки, скільки це необхідно. Цей вид прокату підходить для студентів, яким потрібно перевезти невеликий обсяг речей в інше житло. Carsharing також призначене для людей, у яких немає власного автомобіля, але час від часу їм потрібен такий тип транспорту, наприклад, для перевезення великих покупок або поїздок за місто, — ще один аргумент, чому студенти університетів РП використовують цей сервіс.

Прокат електромобілів від innogy go!

Цікавим рішенням є послуга прокату електромобілів, яку можна знайти у пропозиції innogy Polska (https://innogygo.pl/en). Йдеться про innogy go!, який тільки недавно з'явився у столиці РП. У рамках послуги користувачі можуть скористатися прокатом електромобілів. Це, безсумнівно, велика перевага, тому що електромобілі можуть пересуватися на всіх автобусних смугах та не платити за паркування. Подорожуючи на електромобілі, Ви отримуєте перевагу перед автомобілями згоряння. Можливість використання автобусних смуг — це ще й шанс швидше дістатися до пункту призначення. Питання турботи екології також важливе. Транспортні засоби з електроприводом не виробляють газів, шкідливих для навколишнього середовища. Це також можливість для людей, які досі не мали можливості протестувати цей тип автомобіля.

Підсумовуючи, зауважимо, ціна цієї послуги дуже вигідна.

Загальна вартість варіюється у залежності від постачальника. У разі вищезгаданого innogy go! — 1,19 злотого за хвилину. Варто знати, що орендарі не несуть ніяких витрат на страхування, перевірку або підписку. Їм також не доводиться займатися зарядкою автомобіля. У порівнянні з таксі, спільне використання автомобілів дешевше на 30-50%.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини