Дозвілля поляків — скільки та де відпочивають місцеві мешканці та нерезиденти, що розвиваються на території РП?

1556
Facebook Twitter
Дозвілля поляків — скільки та де відпочивають місцеві мешканці та нерезиденти, що розвиваються на території РП?

Як часто студенти відпочивають в межах РП? Які можливості в плані подорожей відкриваються перед українцями? Чи часто полякам вдається відпочити за кордоном і наскільки це вдаряє по кишені? Відповіді в статті.

Організації роботодавців іноді попереджають та скаржаться на втрати, викликані святами та довгими вихідними для польської економіки. Однак для багатьох поляків правильне поєднання офіційних канікул та відпусток — це шанс для додаткового відпочинку. Як часто корінні жителі Республіки Польща, а також студенти локальних установ освіти, які прибули з-за кордону, відпочивають у межах країни? Які можливості у плані подорожей відкриваються перед українцями, які отримують кваліфікацію в одному з обраних університетів цієї європейської країни? Чи часто полякам вдається відпочити за кордоном та наскільки це вдаряє по кишені? Відповіді на ці питання Ви отримаєте, прочитавши цю статтю.

Який відсоток поляків вибирає відпочинок у Польщі під час відпустки?

У поточному році погода у польських містах, які мають доступ до моря була більш, ніж прихильною. У студентів, як і фахівців, які отримали офіційний літню відпустку, була можливість йти наміченим планом, бронюючи заздалегідь тури у межах країни, квитки на авіа та автобусні лоукостери, а також номери у готелях та апартаментах, не переживаючи про те, що погода змусить все скасувати. До речі, у наступні місяці, що залишилися до кінця року, можна запланувати кілька тривалих перерв у роботі та навчанні. Наприклад, 1 листопада припадає на п'ятницю, 11 на понеділок, 25 та 26 грудня цього року — на середу та четвер. Відповідно, можна трохи помандрувати до сусідніх міст, або виїхати на 3-4 дні за кордон для знайомства з новими визначними місцями.

Невже зайві неробочі святкові вихідні дозволяють полякам відпочивати?

Чи надає 40-годинний робочий тиждень у Польщі можливість тривалих поїздок за кордон? Який відсоток поляків вибирає відпочинок у Польщі під час відпустки? На ці питання здатні відповісти фахівці Центрального статистичного управління Польщі, що опублікували звіт «Туризм у 2019 році». Згідно з даними, переважна більшість туристичних поїздок польських жителів у віці 15 років та старше, а також нерезидентів, що розвиваються на території РП, відбувалася у країні. Всього було 47 736,3 тис. поїздки, з яких 28934,1 тис. короткочасні, на 2-4 дні та понад 5 днів 18802,3 тис. У свою чергу, закордонні поїздки зафіксовані 12,747 тис. З яких короткострокові — 2527,6 тис., а довгострокові — 10219,3 тис.

Популярність вихідних в інших країнах

Варто відзначити, що пул встановлених законом додаткових вихідних з роботи у Польщі зовсім не унікальний. Звичайно, це число варіюється від країни до країни. У серії: «Умови життя та праці у країнах Європейського економічного простору Міністерства у справах сім'ї, праці та соціальної політики», підготовленої для окремих держав наприкінці 2018 року, фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують звернути увагу на те, що, наприклад, кіпріоти можуть розраховувати на 13 універсальних національних свят, а у Франції святкових днів — 11. Таким чином, виходить, що додатковий відпочинок та довгі вихідні зовсім не польська прерогатива. Більш того, співробітники у деяких європейських країнах також можуть очікувати тривалішої відпустки, ніж у Польщі.Підсумовуючи, варто зауважити, що студенти університетів РП мають у розпорядженні більшу кількість вільних днів, оскільки після успішного складання сесій завжди відправляються на заслужений відпочинок, а якщо додати офіційні вихідні, то часу на подорожі більш ніж достатньо.

Як резиденти країни, так і іноземці на вікенд частіше відправляються вивчати міста, розташовані у межах Польщі. Але поїздки на 2-3 дні за кордон також реальні. Можна скористатися пропозиціями великих лоукостерів, тим самим вивчивши міста іншої держави з мінімальними вкладеннями.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини