Подорож до Антверпена. Головні пам'ятки та красоти міста

1578
Facebook Twitter
Подорож до Антверпена. Головні пам'ятки та красоти міста

Що ж так приваблює у цьому місті студентів польських та інших університетів? Поговоримо про це у статті.

Студенти польських ВНЗ, серед яких багато українців та інших іноземців, люблять проводити вихідні поза країною навчання. Значна частина, відвідавши всілякі столиці, вирушає досліджувати інші куточки країн Європи та не тільки, знаходячи у них більше принад. Для завзятих мандрівників звична справа кинути сонячний Лісабон, щоб поїхати до Антверпену. Звучить дивно у порівнянні з тим, що багато хто ненавидить дощ та холод. Що ж так приваблює у цьому місті студентів польських та інших університетів? Поговоримо про це у статті.

Чому багато студентів прагнуть відвідати саме цей бельгійське місто?

Для багатьох туристів Антверпен є перлиною у короні бельгійських міст. Відносно невеликий Анверс (від французького — Антверпен) зобов'язаний своєю згадкою у підручниках географії другому за величиною європейському порту. Люди, які цікавляться модою та її останніми тенденціями, зазвичай знають, що місто є батьківщиною всесвітньо відомих дизайнерів та має велику кількість розкішних бутиків.

У туристичних путівниках найпоширеніший перелік зводиться до слоганів: порт, діаманти, Рубенс. Це правда, що порт вражає розмірами, Антверпен є світовим центром торгівлі алмазами з окремим «алмазним» районом, а Рубенс просто жив та працював тут.

Багато студентів з Республіки Польща, а також інших європейських держав, прибувають до цього міста у рамках програми Erasmus, маючи можливість не тільки поглибити знання у професії, а й насолодитися культурою та пам'ятками міста.

Якщо Ви вперше в Антверпені, дотримуйтесь путівника

Гренплаатс — це серце міста, над яким височить готичний собор Діви Марії. Найважливіше місце в Антверпені, його візитна картка та відправна точка для подальшого огляду визначних пам'яток для численних туристів, які проходять через площу щодня.

Гучний Groenplaats — місце музичних подій, інших заходів, а також улюблений відпочинок для пенсіонерів, що сидять на одній із сонячних лавок. У центрі площі стоїть статуя Рубенса. Вузькі трамвайні колії пробігають поруч, тому що тут починається маршрут невеликого туристичного трамвая. Прямо поруч з ним знаходиться двоповерховий червоний туристичний автобус, з відкритою верхньою палубою. Якщо Ви додасте кінні екіпажі, які очікують пасажирів у сусідній ратуші, то побачите, що Антверпен можна відвідувати незліченними способами.

Пішки, велосипедом, бувалі польські туристи рекомендують вибрати трамвай або автобус, у залежності від уподобань та віку туриста. Бракує тільки рикші та повітряних куль над містом.

Тепер, коли Ви побували на Groenplaats та зіткнулися з собором, пройдіть діагоналлю наліво. Після кількох кроків Ви опинитеся перед входом до нього. Він був побудований у готичному стилі у 1352-1521 роках. У результаті більш ніж однієї реконструкції будівля набула характерних рис інших стилів, які на даний час є цікавою сумішшю з них. Проте, це залишається найважливішою готичною церквою у Бельгії.

Вийшовши з собору, повертайте праворуч, щоб знайти третє важливе для міста місце — на Гроті Маркт, біля входу у ратушу (Stadhuis), навколо якої майорять прапори.

Площа оточена безліччю мальовничих багатоквартирних будинків 14-16 століть. Є також фонтан зі статуєю Брабо.

Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що для ретельного огляду Антверпена не вистачить двох днів. Якщо Ви можете затриматися довше, тоді приділіть увагу Музею «Ан де Стром» або Музею Рубенса, або просто побродіть вулицями, та Ви точно натрапите на що-небудь дивовижне. Ну, а, якщо говорити про вартість дороги, то вона може обійтися дешево з великих польських аеропортів, користуючись послугами доступних лоукостерів, та купуючи квитки завчасно.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини