Платники податків до 26 років зможуть зітхнути з полегшенням. Польща анонсувала податкові пільги для цієї категорії громадян

6638
Facebook Twitter
Платники податків до 26 років зможуть зітхнути з полегшенням. Польща анонсувала податкові пільги для цієї категорії громадян

Варшава Рейтер (Reuters) — Польська партія, котра тримає кермо влади, «Право та справедливість» (PiS) погодилася збільшити розмір безподаткових пільг для найманих працівників у віці до 26 років більш ніж у 12 разів.

Варшава Рейтер (Reuters) — Польська партія, котра тримає кермо влади, «Право та справедливість» (PiS) погодилася збільшити розмір безподаткових пільг для найманих працівників у віці до 26 років більш ніж у 12 разів, розширивши програму нових соціальних допомог напередодні осінніх парламентських виборів у країні. Міністерство фінансів у вівторок, 25 червня 2019 року заявило, що поріг підвищується з серпня до 85 528 злотих (близько 598 тис грн.), щомісяця — це у залежності від курсу приблизно 50 тисяч гривень. Підкреслимо, що такі пільги раніше поширювалися лише на молодих громадян (нерезидентів) Республіки Польща, що мають у рік максимальний дохід — 6 600 злотих (46.2 тисячі грн) та менше. До слова, такі нововведення принесуть користь приблизно 2 мільйонам працівників.

Матеуш Моравецький, прем'єр-міністр у нещодавньому інтерв'ю зауважив, що уряд країни всіма силами прагне до того, щоб Польща була хорошим місцем для роботи, де перспективи молоді поліпшуються щорічно. Це розв'яже проблему відтоку молодих умів, а також приверне іноземців розвиватися на польській території, що буде вигідно обом сторонам.

Ізабела Ліщина, депутат основної опозиційної партії «Громадянська платформа», назвала реформу «примітивним роздатковим матеріалом», терміни якого були пов'язані з виборами. Останні повинні відбутися у жовтні або листопаді поточного року. Це не принесе користі тим, «хто дійсно знаходиться у складній ситуації», додала вона.

Представник уряду не відразу відповів на телефонні та текстові повідомлення з проханням прокоментувати.

PiS, що вступила на посаду у 2015 році та чиї демократичні повноваження влада ЄС поставила під сумнів у зв'язку з реформами, які партія здійснила у польських ЗМІ та судовій системі, знаходиться на шляху до переобрання. Природним бажанням є прагнення залишитися при владі. Можливо, за 4 роки на посаді, партія не виконала всіх даних обіцянок, але вони розраховують зробити все від них залежне, щоб продовжити слідувати наміченим курсом, після істотних внутрішніх змін.

Згідно з червневим опитуванням, проведеним державним CBOS, підтримка PiS становить 44%, а Civic Platform — 22%. Проте, на травневих виборах до Європарламенту Civic Platform проти PiS у сукупності поступилися останній з різницею менш ніж 1 відсоток.

Пропорційно особи у віці від 18 до 29 років становлять найменшу частку у базі виборців PiS.

Цього року партія «Право та справедливість» також надала сім'ям додаткові виплати у розмірі 500 злотих за їх першу дитину, а людям пенсійного віку були надані роздаткові матеріали.

Згідно з довгостроковим фінансовим планом, уряд дав зрозуміти, що він може збільшити акциз на алкоголь та сигарети у 2020 році та ввести цифровий податок для інтернет-фірм.

Полегшення, але не для всіх?

На думку уряду, метою цього регламенту є професійна активізація молодих людей шляхом полегшення їх виходу на ринок праці. Саме тому звільнення від сплати податків адресовано платникам у віці до 26 років, тобто на рік старше, ніж люди, які, як правило, закінчують освіту, та виконують постійну роботу. Водночас мова йде не про будь-яку оплачувану працю, а тільки у рамках трудових відносин, кооперативних трудових відносин, домашньої роботи, договору на обслуговування та договору, укладеного з компаніями, які є найбільш популярними формами зайнятості, котрі організовуються роботодавцем. Партія визнає, що сфера дії винятку, не буде охоплювати доходи з інших джерел, наприклад, від практики випускників, контрактів на конкретні завдання або самостійної зайнятості.

Багато з наведених аргументів не розділяються податковими консультантами та комерційними організаціями. Що буде у підсумку, покаже лише час.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини