Розрахунки з податковими органами за новими правилами. Багато змін позначаться сприятливо на платниках податків

7201
Facebook Twitter
Розрахунки з податковими органами за новими правилами. Багато змін позначаться сприятливо на платниках податків

Цього року п'ятдесятивідсотковий ліміт збільшився на 85 000. Витрати, які підлягають оподаткуванню, тобто витрати на авторське право, можуть бути витягнуті з податкової бази.

Цього року п'ятдесятивідсотковий ліміт збільшився на 85 000. Витрати, які підлягають оподаткуванню, тобто витрати на авторське право, можуть бути витягнуті з податкової бази. Також, нові податкові правила, в цьому році принесуть користь іншим співробітникам, оскільки дозволяють отримати різні види допомог. Розрахунки з податковими органами стануть значно спрощеними, та, як передбачає уряд Республіки Польща, приверне іноземців розвиватися на польській території.

З 2018 року було змінено сферу застосування підвищених податкових витрат, так звані витрати автора. У цьому напрямку було проведено дві зміни. Одна з них дуже вигідна для платників податків, оскільки п'ятдесятивідсотковий ліміт був подвоєний. Витрати не обкладаються податком. Анна Мисяк, податковий консультант, керівник особистої податкової команди при MDDP підкреслює, що особи, які отримують доходи від авторського права або передають авторські права, будуть мати право вирішувати питання цих витрат на набагато більшій висоті.

Пільгові правила в 2018 році будуть застосовуватися до творчості, досліджень та розробок, а також до наукової та дидактичної, художньої, аудіовізуальної та журналістської діяльності. До цього часу, можливість скористатися перевагами пільгових витрат залежали від того, чи був отриманий дохід від виконання роботи або іншого суб'єкта прав інтелектуальної власності, які підлягають авторському праву.

Друга зміна не на стільки сприятлива, бо в Закон був введений каталог творчої діяльності, у відносинах якого 50% можуть бути взагалі застосовані. В результаті, може виникнути ситуація, коли людина фактично є творцем твору, що підпадає під визначення закону про авторське право, але його діяльність в цій області не вписується в каталог видів діяльності, зазначених в акті про прибутковий податок з населення. Тоді він не буде мати право застосовувати підвищені податкові витрати, а тому, в результаті буде платити вищий податок.Варто зазначити, що податкові зміни також вплинуть на доходи від схем стимулювання на основі акцій або похідних фінансових інструментів, які купуються у вигляді безоплатної вигоди або допомоги в натуральній формі. Такі доходи оподатковуватимуться за ставкою 18 та 32%.У такому випадку, якщо акції купуються в рамках програм, розроблених роботодавцями або компаніями, з якими платники податків пов'язані договором про управління, тоді податок на прибуток буде сплачено в момент продажу акцій. Поправки до положень про прибутковий податок будуть корисні тим, хто отримає дохід від грантів, наприклад, з Фонду соціальної допомоги Компанії.

Зміни можуть відчуватися декількома мільйонами співробітників, оскільки більшість компаній готують різдвяні пакети, новорічні ваучери або ваучери для співробітників. Ліміт звільнення від 380 злотих збільшиться до 1000 злотих. Що стосується пільг через тривалу хворобу або в окремих випадкових подій, то якщо вони надаються з Соціального фонду, вони можуть бути отримані платниками податків без будь-яких обмежень, та попри суму, вони отримають вигоду від звільнення від податків. За словами Анни Мисяк, якщо гранти були надані з інших джерел, наприклад, з оборотного капіталу роботодавця, ліміт буде збільшений до 6 000 злотих. Як ми можемо побачити, податкова система Польщі змінюється, та, в більшості випадків, в позитивну сторону. Це, та багато інших чинників змушують українців та іноземців інших менш стабільних країн, все частіше замислюватися про імміграцію в Польщу. Наприклад, випускники українських шкіл вибивають здобуття вищої освіти з ВНЗ РП, з перспективою подальшого облаштування в цій чи інших європейських країнах.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини