План подорожі в Люблін. Які цікаві місця обов'язкові для відвідування?

12451
Facebook Twitter
План подорожі в Люблін. Які цікаві місця обов'язкові для відвідування?

Це величне місто має свою історію, примітні місця, цікаві вулички та багато затишних кафе, про що ми більш детально поговоримо в статті.

Не має значення, в яке місто/країну планується подорож, зміна обставин — вже половина відпочинку. Замовляючи тур в оператора, можна розглянути детальний план поїздки, із зазначенням місць та часу. Плануючи відпочинок або візит з іншими цілями в незнайоме місто самостійно, варто дотримуватися особисто складеного графіка. В іншому випадку, ризикуєте побачивши багато, толком нічого не подивитися. У Республіці Польща далеко не одне місто, в якому можна провести час з різноплановою користю. Те, що, плануючи поїздку в РП, зазвичай вибирають Варшаву або Краків, не применшує гідності інших міст, наприклад, Любліна (Lublin). Це величне місто має свою історію, примітні місця, цікаві вулички та багато затишних кафе, про що ми більш детально поговоримо в статті.

Попередній план мандрівника

Починаючи свою оглядову екскурсію Любліном, варто кілька хвилин приділити історії. Він придбав право називатися містом сімсот років тому, є столицею та центром Люблінського воєводства та дев'ятим за величиною градом в Польщі. При первинному відвідуванні, варто приділити увагу Люблінському замку, саме з нього починається наш план прогулянки. Він був замком королів та оборонною спорудою водночас та зведений в XII столітті. Як і в багатьох польських містах, основною площею виступає Ринкова, яка служить другим пунктом наміченого плану. У самому центрі розташований РАГС, який, у минулі часи, служив королівським судом. Далі, слід відвідати такі чудові місця:

— Базиліка Св. Станіслава, єпископа та мученика. Цей Домініканський монастир є дуже значущим серед інших костьолів, а його будівля налічує 760 років існування;

— Костел Святого Духа — ця римсько-католицька церква виконує функцію госпіталю для малозабезпечених та людей похилого віку;

— Міські Ворота, які поділяють Старе місто з єврейським кварталом. Побудовано в 1342 році, а спроектував їх архітектор короля Станіслава Понятовського.

Музеї, парки, вулиці на шляху туриста в Любліні

Далеко не всіх вражає відвідування замків та храмів, яких в будь-якому польському місті безліч. В такому випадку, можна приділити вільний час іншим, не менш дивним красотам Любліна. Серед них фахівці UP-STUDY радять відзначити:

1. Краківське передмістя. Вулиця, довжиною в 11 кілометрів стала улюбленим місцем не тільки місцевого населення, але й приїжджих. Значна частина призначена лише для піших прогулянок, тобто автомобілі не створюють незручності. На ній можна знайти розваги на будь-який смак: шопінг, приємне чаювання в затишних кафе, нічні клуби. Також, тут зосереджені фінансові структури, бізнес офіси та сервісні центри.

2. Саксонський парк, якому понад 150 років, улюблене місце для прогулянок та фотопоінтов.

3. Ботанічний Сад Університету Марії Кюрі. У 1944 році, професор задумав проект саду, зібравши ініціативну групу, втілив його в життя.

4. Muzeum Historii Miasta Lublina (Музей Історії Любліна). Він розташувався в будівлі, яка має історичне значення — Краківські Ворота. Будучи філією Люблінського музею, він був заснований в 1965 році.5. Люблінський музей села. Це музей просто неба, який вміщує об'єкти польської культури, збереженої спадщини національних костюмів та іншої атрибутики.Підбиваючи підсумки, хочеться особливо підкреслити, що, прогулюючись Любліном, мандрівник проникається атмосферою легкості та невимушеності. Відсутність стовпотворіння, мирно гуляючі громадяни, красиві архітектурні будови — те, чим дійсно захоплює це місто. Виходячи з того, що проживання, харчування та інші розваги не вимагають великих витрат, поїздка в Люблін може, крім морального задоволення, зберегти особистий бюджет.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини