Які місця відвідати в Кракові, щоб зробити вдалі фото для Instagram?

8724
Facebook Twitter
Які місця відвідати в Кракові, щоб зробити вдалі фото для Instagram?

Стаття буде цікава всім любителям подорожей, через те, що ми розповімо, які місця відвідати в Кракові, з метою отримання вдалого фотопоінта для соціальних мереж та особистих архівів.

Республіка Польща досить близька для українців, через те, що саме в цій країні можна отримати якісну вищу освіту за доступною вартістю, тут іноземцям можна швидко знайти добре оплачувану роботу, ну і, звичайно, прекрасно провести вікенд або більш тривалу подорож. Туристичні поїздки в Польщу можуть принести не лише позитивні емоції, а й збагатити духовно та вплинути на світогляд. Сказати, що всі польські міста однаково гарні буде не вірно, але ось помітити, що кожен унікальний по-своєму, та має родзинку — це в саму точку. Стаття буде цікава всім любителям подорожей, через те, що ми розповімо, які місця відвідати в Кракові, з метою отримання вдалого фотопоінта для соціальних мереж та особистих архівів.

Куди ведуть туристичні стежки Кракова?

У кожного міста, попри країну, є свої символи, згідно якими, їх легко ідентифікувати, але у Кракова їх кілька. Приїжджаючи на короткий термін, є ті пам'ятки, які потрібно відвідати обов'язково, сфотографуватися, виставити в Instagram, ще й роздрукувати фото. Одним з таких місць є Вавельський замок. Дивовижна резиденція королів, яка розташувалася на лівобережжі Вісли, та була кілька разів зруйнована, але завжди знаходилися ті, хто, з великим ентузіазмом, її відновлював. Його внутрішній двір, після останньої реставрації, виконаний в стилі італійського Ренесансу, на стінах проглядаються фрагменти старовинних фресок, в загальному, видовище чудове. Не менш вражаючим є Казімєж. Цей, що входить в Старе Мєсто, квартал став Пам'ятником історії РП. До слова, багато сцен, знаменитого фільму-драми «Список Шиндлера» знімали саме тут.

Не має значення, якого віросповідання мандрівники, варто віддати належну увагу кафедральному собору Святих Вацлава та Станіслава. Будівля, яку зараз можна побачити, була зведена на старих фундаментах двох стародавніх костелів імені зазначених святих.

Невідомий Краків та його особливості

Крім звичних краєвидів, є багато місць та історій цього міста, які дозволять більш ретельно вивчити та проникнути духом Krakówа. Вагоме місце в історії цього старовинного града займають відомості про Братство Півня. На сьогодні, в братство входить до трьохсот членів, яким, армія Польщі надає свої стрільбища для тренувань, та допомагають дотримуватися їх традицій. Неспішно прогулюючись вуличками, можете приділити увагу таким примітним місцям:

  • стопка королеви Ядвіги. За однією з легенд, королева поставила ногу на вологий камінь, під час того, коли веліла зняти зі своєї ноги золоту пряжку, для засмученого ремісника;
  • біла Дама в магістраті — відомості про трагічну історію кохання;
  • турецький будинок, який цікавий особливістю своєї будови та історичними фактами про нього;
  • вулиця Гонтина. Якщо бажаєте знайти куточок Італії на краківських вуличка, тоді загляньте в це місце в районі Сальватор;
  • пам'ятник Джоку. Пам'ятник, який нагадує про реальну історію, в якій, відданий пес чекав свого померлого господаря.

Крім всіх принад, які займають свої почесні місця, в цьому польському місті проходить багато фестивалів, ярмарків, на яких можна не тільки вдосталь повеселитися, а й прикупити унікальних сувенірів та скуштувати смачну традиційну їжу.

Підсумовуючи, варто підкреслити, що крім всіх принад Krakówа, ще одним фактором на користь його відвідин є можливість швидко та недорого туди доїхати. З України можна відправитися прямим автобусом не тільки з Києва, а й зі Львова, та декількох інших міст. Також, завдяки домовленості про безвізовий режим, перетин кордону проходить швидко, та, для володарів біометричних паспортів, не потрібно оформляти візу для короткострокових поїздок.Деякі туристи так вражені Краковом, що відвідують його досить часто, а, як помітили пильні кваліфіковані фахівці UP-STUDY, іноді, залишаються там для організації свого побуту.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини