Пізнавальна прогулянка Білостоком. Стежка бувалого туриста

7992
Facebook Twitter
Пізнавальна прогулянка Білостоком. Стежка бувалого туриста

Стаття буде цікава всім іноземцям, які планують відвідати Білосток, незалежно від мети візиту, оскільки, ми розповімо, які місця відвідати в цьому місті, щоб прогулянка була максимально пізнавальною.

Розкинувшись на мальовничих берегах річки Бяла, непримітне, на перший погляд, містечко Білосток вражає своїми визначними пам'ятками. Він розташований в північно-східній частині Республіки Польща та існує вже понад триста років. Місто є адміністративним центром Подлянського воєводства, налічує майже триста тисяч городян, та за цим показником вважається одинадцятим містом в Польщі. Також, має партнерські відносини з Республікою Білорусь, через те, що знаходиться в безпосередній близькості до кордону, всього 54 кілометри. Завдяки реконструкції величезного стадіону, який вміщує не менше двадцяти двох тисяч чоловік, частими відвідувачами цього граду є активні спортивні вболівальники. Стаття буде цікава всім іноземцям, які планують відвідати Білосток, незалежно від мети візиту, оскільки, ми розповімо, які місця відвідати в цьому місті, щоб прогулянка була максимально пізнавальною.

Особливості міста та його гордість

Невелике, але дуже чарівне містечко — Білосток, щорічно привертає десятки тисяч туристів з усього світу. Приїхавши на кілька днів, або на тривалий час, не має значення, знайомство з містом варто почати з приголомшливого Палацу Браницьких (Branicki Palace). Даний комплекс вражає в будь-яку пору року. Також, в ньому присутній надихаючий парк з безліччю скульптур, фонтанів, а в період цвітіння, великою кількістю квітів, різноманітних кольорів та унікальних сортів. До речі, Білосток — один з найзеленіших міст Польщі. Крім того, що третя частина займається скверами, а на більш ніж півтора тисячі гектарів розташувалися ліси, так ще і він оточений чотирма національними парками. Дихається в ньому легко, а відпочивається — комфортно та з користю. По праву пишаючись своїми архітектурними спорудами, Білосток зберіг такі будови, які увійшли до реєстру історичних пам'яток Польщі. Гуляючи його озелененими вулицями, можна зустріти не одну церкву, палац або будинок з цікавим архітектурним рішенням.

Туристична стежка в Білостоці

Бажаючи провести час з користю, подивитися визначні пам'ятки, зробити кілька вдалих кадрів та розширити кругозір, варто відвідати такі місця:1. Ринкова площа Костюшко. Вона не сильно виділяється з образу європейських площ інших міст, але, водночас, створює немислимий затишок та сприятливу атмосферу. Відсутність туристів, котрі створюють натовп, дає можливість помилуватися нею в повній мірі.2. Соборна базиліка Успіння Пресвятої Діви Марії. Підносячись над містом, костел справляє незабутнє враження. Красивий як всередині, своїм вівтарем та старовинними іконами, не поступається видом й зовні, завдяки незвичайним віконним фрескам. Щоб оцінити його внутрішні особливості, варто відвідати під час відсутності богослужіння, оскільки, на службу приходить багато городян та складно побачити що-небудь. Якщо турист не проти бути присутнім під час молитов, він буде мати можливість буквально просочитися атмосферою добра та любові, котра там панує.

3. Музей історії медицини та фармації. Він чимось нагадує київський музей аптеки, але має й свої особливості. Пізнавально відвідувати не тільки людям, пов'язаним з медициною, але та всім охочим, адже те, якими інструментами користувалися лікарі та рятували людям життя — не може не привертати увагу.

Отже, експерти UP-STUDY підкреслюють, що у Білостоці не тільки добре дихати чистим екологічним повітрям, але і є багато місць, які збагатять духовно. Не менше восьми чудових замків та безліч костьолів, фонтани та маленькі кав'ярні — завжди привітно зустрічають гостей. Доступні ціни на житло, їжу, транспорт та розваги дозволяють хоч сьогодні його відвідати, тим більше, що Україна в безвізі та не треба додаткових дозволів на перетин кордону.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини