Нетуристичні місця Польщі, які має побачити кожен

11665
Facebook Twitter
Нетуристичні місця Польщі, які має побачити кожен

Під час канікул, популярною тенденцією у студентів польських університетів є подорож містами Польщі. В цій статті ми розглянемо одні з найнезвичайних та дивних місць Республіки Польща.

Під час канікул, популярною тенденцією у студентів польських університетів є подорож містами Польщі. Та це не дивно, тому що польська держава є однією з наймальовничіших та красивих місць планети. Той, хто відвідав хоч раз цю країну, обов'язково повернеться назад. Найчастіше, туристичні агентства приділяють увагу великим містам та пропонують тури Варшавою, Краковом та Вроцлавом, але у Польщі існують й інші місця, які не поступаються красою, унікальністю та колоритом. В цій статті ми розглянемо одні з найнезвичайних та дивних місць Республіки Польща.

Загадковий «Кривий ліс»

Цей дивовижний ліс розташований у Західно-Поморському воєводстві, неподалік від міста Грифіно. На території лісу, що становить 1,7 га, знаходяться дивовижні дерева. Слава про цей сосновий бір розійшлася всією округою через незвичайні форми дерев, що ростуть не прямо вгору, як всі інші, а з вигином біля основи. Від землі, приблизно 20-30 см, дерева ростуть нормально, але далі, вони різко згинаються у північну сторону, утворюючи красиву дугу у вигляді арфи, після чого знову вирівнюються вгору. Всього у лісі налічується 400 таких сосен, та їх висота не перевищує 15 м, що дуже невластиво для звичайних дерев цього виду. Які обставини вплинули на таку незвичайну манеру зростання сосен та як таке взагалі можливо — ніхто не знає. Є тільки кілька сумнівних версій з приводу даного феномена:

— в кінці Другої світової війни на цьому місці німці проводили досліди, що вплинули на зростання дерев;

— у 30-і роки столяри експериментували над соснами, для подальшого виготовлення меблів, човнів, саней;

— загадковий вигин викликаний сильними вітрами у період росту молодих сосен.

Для любителів природи, всього загадкового та цікавого, незвичайний ліс підійде ідеально. Очевидці, які відвідали «Кривий ліс», кажуть, що у ньому панує особлива атмосфера — не чути спів птахів та звуків тварин. В'їзд на територію здійснюється за перепустками, будь-яке пошкодження/вирубка унікальних сосен карається законом.

Сад пані Хані «Kwiatkarnia»

Польський народ відрізняється своєю гостинністю та вмінням створювати затишні, творчі місця. Тому, у Польщі Ви знайдете багато тематичних кафе та ресторанчиків. У самому творчому районі Варшави — Саска Кемпа, на вулиці Закопянська, розташоване чудове кафе «Сад пані Хані», відвідувачами якого, в основному, є місцеві жителі. За міською легендою, декілька років тому, господиня кафе-саду, залишившись одна без сильного чоловічого плеча, вирішила втілити свою давню мрію у життя. Вона поєднала свої два улюблених хобі — вирощування квітів та приготування кулінарних шедеврів. Так, сад поруч з її будинком перетворився у цікавий та красивий заклад, де всі охочі можуть купити квіти та смачно пообідати просто неба. Фірмова страва «Kwiatkarni» — це полуничний рулет, смак якого Ви запам'ятаєте надовго.

Незвичайні музеї Польщі

Також, фахівці UP-STUDY рекомендують відвідати польські музеї, які різняться своїми тематиками. У програму подорожі варто включити такі незвичайні музеї:1. Живий музей порцеляни. Знаходиться він у селищі Хмелеві, Свєнтокшиського воєводства. Тут зібрані ексклюзивні порцелянові вироби різних століть. Кожен гість музею має можливість власноруч взяти участь у виготовленні фарфорових предметів, тому він і називається живим.2. Музей нестандартних велосипедів. Засновник музею, розташованого на трасі між Варшавою та Казімєж Дольни, Йозеф Майевскі, протягом всього свого життя виготовляв або реставрував незвичайні велосипеди, на яких зараз будь-який охочий може покататися. Божевільними конструкціями не завжди легко оволодіти. Наприклад, тест-драйв на авіаційному велотренажері дається одиницям, а екземпляр без коліс користується популярністю у дітей.

Підбиваючи підсумки, ми можемо відзначити, що Республіка Польща багата історичними та унікальними природними місцями, тематичними музеями, дивовижними пам'ятками. Польські міста створені для піших самостійних прогулянок без екскурсійних програм та турів. Вбираючи унікальну атмосферу маленьких міст та незвичайних закладів, розглядаючи архітектурні та мистецькі шедеври польського народу, Ви відкриєте для себе справжню Польщу, яка залишить незабутнє враження у Вашому житті.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини