Де випускники фармації можуть шукати роботу?

2584
Facebook Twitter
Де випускники фармації можуть шукати роботу?

Де та для кого є робота у фармацевтичному секторі? На це питання фахівці центру польської освіти UP-STUDY підготували вичерпну відповідь у даній статті.

Оскільки Закон про фармацевтику у Республіці Польща обмежив права фармацевтів, з'явилося більше можливостей для кандидатів зі ступенем магістра на ринку праці. Надалі їх місця можуть зайняти... роботи. Де та для кого є робота у фармацевтичному секторі? На це питання фахівці центру польської освіти UP-STUDY підготували вичерпну відповідь у даній статті.

Фармацевти ніколи не були провідною групою у статистиці служб зайнятості. Проте, протягом декількох років галузь скаржилася на збільшення проблем із зайнятістю та зниженням зарплат. Однак для спеціалістів з вищою освітою, отриманою в одному з університетів Польщі, на ринку все ще є що знайти.

Де можуть залучити себе випускники з дипломом фармацевта?

1. Наука кличе. Суспільство розвиваються разом з хворобами та методами лікування. Хороший аптечний фахівець може легко знайти роботу у науково-дослідних інститутах та науково-дослідних центрах, де проводяться клінічні випробування ліків та контрольовані методи лікування. Бюджети державних установ у Польщі не дозволяють робити новаторські відкриття, але робота та публікації у приватних дослідницьких структурах або за кордоном відкривають величезні можливості для ентузіастів.

2. Технології потрібні люди. Фармацевтична промисловість також являє собою компанії, відповідальні за виробництво ліків. Попри часткову автоматизацію цього процесу, виробники все ще шукають кваліфікованих фахівців для нагляду за виробництвом, моніторингу клінічних випробувань та контролю якості. Роботи, які, як передбачалося, повністю повинні поглинути цей сектор, все ще є справою майбутнього у Польщі. На даний час, п'ять таких машин працюють на внутрішньому ринку. Середня ціна фармацевтичного робота становить близько 500 000 злотих, а значить набагато більше, ніж річна та навіть п'ятирічна вартість утримання працівника.

3. Фармацевт першої лінії. Невизначене становище техніків-фармацевтів на ринку праці сприяло зникненню цієї професії, але, попри науковий ступінь, професія аптекаря все ще має велику соціальну довіру. Крім безпосереднього контакту з людьми, консультування та приймання рецептурних ліків, фармацевти можуть також шукати роботу у фармацевтичних інспекціях та лікарняних аптеках.

4. Клінічна аптека та суміжні області. На додаток до лікарняної лабораторії, де шукають фахівців для аналізу біологічного матеріалу та визначення взаємодії між лікарськими препаратами, робота для фармацевтів може бути знайдена у контрольно-вимірювальних одиницях та лабораторіях в області загальної гігієни, контролю та тестування харчових продуктів та захисту навколишнього середовища, а саме: Національний інститут гігієни, Інститут харчових продуктів та харчування та Інститут лікарських засобів. Пропозиції роботи для фармацевтів можуть мати структури та лабораторії у косметичній та хімічній промисловості.

Отже, заробіток у фармацевтичній промисловості — дуже різнобічна проблема. Важливий не стільки професійний рівень або розмір центру, скільки регіон Польщі та економічна ситуація на ринку у той чи інший рік. 2019 обіцяє бути оптимістичним, та фармацевти можуть розраховувати на поліпшення ситуації. Багато хто, однак, скаржаться на падіння етичних стандартів та торгівлю наркотичними речовинами. Корпорації високо цінують продаж своєї продукції, та більш суворі правила, що стосуються обігу медичних товарів, не полегшують їх продаж. Залишається сподіватися, що пацієнти на галузевих змаганнях страждають тільки матеріально.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини