Пільги для студентів в Польщі

13820
Facebook Twitter
Пільги для студентів в Польщі

Крім фактора плати за навчання, в Польщі дуже комфортні умови для отримання знань, кваліфікований і великий викладацький склад, є можливість завоювання стипендії, гранту та отримання пільг.

Республіка Польща — країна контрастів, яка поєднує в собі, непоєднувані, на перший погляд, речі. Європейська країна, яка динамічно розвивається, та, вже сьогодні, може скласти гідну конкуренцію монстрам сфери освіти, таким як Великобританія та Німеччина. Але, є суттєва перевага польських установ вищої освіти, перед іншими ВНЗ Європи, а саме те, що тут високий рівень якості ідеально співвідноситься з доступною платою за навчальний рік. Крім фактора плати за навчання, в Польщі дуже комфортні умови для отримання знань, кваліфікований і великий викладацький склад, є можливість завоювання стипендії, гранту та отримання пільг. Говорячи про останнє, варто зауважити, що в Польщі передбачені пільги для всіх студентів, які мають студентський квиток. Про специфіку та особливості студентських пільг ми поговоримо більш детально в даній статті.

Як держава йде на поступки студентам Польських ВНЗ?

У Польщі існує кілька аспектів, в яких держава та ВНЗ йдуть на поступки студентам. Розглянемо кожен з них більш детально:

1. Стипендія. Матеріальна виплата на проживання або харчування, а також, одноразова допомогти. З боку влади — це дійсно значна поступка для учнів ВНЗ, оскільки не потрібно ні знань, ні досягнень, просто, необхідно надати документи, що студент перебуває у скрутному становищі, тоді, він зможе отримати матеріальну допомогу.

2. Гуртожиток. Як держава, так і приватні установи вищої освіти піклуються про учнів, тому, надають гуртожитки, вартість проживання в яких нижче, ніж при оренді житлової площі.

3. Знижки. Для тих студентів, які оформили студентський квиток існують знижки: при оплаті проїзду в міському транспорті — 50%; при покупці квитка на залізничний транспорт — 51%, але до досягнення 26-ти річного віку; при відвідуванні виставок, музеїв, лабораторій, центрів культури та кінотеатрів — від 10 до 50-ти%.

Крім поступок, на які йдуть установи вищої освіти, варто згадати й той факт, як лояльно побудована система зарахування іноземців, а також те, як легко отримати візу та Карту Побиту. З кожним роком, влада Польщі спрощує законодавчу базу, яка стосується перебування іноземців у РП з метою навчання або офіційного працевлаштування. Також, з боку держави було великою послугою для студентів — зняття часових обмежень на підробіток та можливість працювати без додаткових дозволів.

На які знижки ще можуть розраховувати студенти університетів Польщі?

Багато недорогих ресторанів, мілкбарів, бургер хаусів, закладів громадського харчування, за власною ініціативою пропонують знижки на комплексні обіди або окремі позиції в мене у розмірі 15-20%. Також, міські музеї та лабораторії пропонують відвідати свої структури студентам безкоштовно один раз в тиждень. Багато торгових домів, брендових магазинів або шопінг молів розробляють акції спеціально для студентів, іноді знижки можуть досягати 70-ти%. Взагалі, оскільки в Польщі сфера освітніх послуг розвивається дуже динамічно, щорічно з'являються нові пропозиції та пільги від навчальних структур, громадських організацій та інших закладів, які пов'язані не тільки з навчанням, але й організацією побуту.

Отже, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що студенти у Польщі отримують багато пільг від держави та різних організацій. Це може проявлятися як у вигляді знижок, так і в наданні особливих умов. На жаль, у вітчизняних освітніх структурах, однією з небагатьох поступок є знижка на поїзд, в іншому, студенти самі за себе.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини