Які гуртожитки для студентів польських ВНЗ?

12493
Facebook Twitter
Які гуртожитки для студентів польських ВНЗ?

Стаття актуальна для всіх студентів університетів Польщі, через те, що ми розглянемо місця, в яких можна проживати, під час навчання, а також, вартість університетських гуртожитків та знімних квартир.

Фактично, перед кожним іноземним студентом, який вступив до вищого навчального закладу Республіки Польща, виникає житлове питання. Частина з них, ті, які вступили до державних установ вищої освіти, отримують місце в гуртожитку. Інші, яким не вистачило місць, або вони вибрали один з приватних ВНЗ, можуть розташуватися в приватних гуртожитках або на орендних квартирах. Природно, де б не розташувалися студенти, в будь-якому випадку треба платити за проживання. Лише одиниці можуть придбати власні квадратні метри, і то, не без допомоги батьків. Що стосується загального житла, то, незалежно від того, яка у них форма власності (приватні або державні), умови цілком прийнятні для комфортного проживання. Стаття актуальна для всіх студентів університетів Польщі, через те, що ми розглянемо місця, в яких можна проживати, під час навчання, а також, вартість університетських гуртожитків та знімних квартир.

В яких умовах проживають польські студенти?

Звичайно, все залежить від того рівня комфорту, до якого звик студент, але, не вимагаючи особливих умов, в польських гуртожитках є все необхідне. По-перше, окреме ліжко, книжкова полиця, шафа, тумбочка, стіл, стільці. По-друге, читальний зал, пральня, кімната відпочинку, інтернет та технічні приналежності. По-третє, санітарний вузол та кухонна кімната з окремими шафами. В кімнаті можуть проживати 2-3 людини. Є можливість проживати сімейною парою. Все залежить від того, якому вищому навчальному закладу належить гуртожиток, є житла з блочною системою (зручності знаходяться в блоці на дві кімнати), або коридорного типу (санвузол один на 8-10 кімнат). Деякі гуртожитки стягують заставний внесок, який гарантує збереження експлуатованого майна та технічного обладнання. Він оплачується один раз, під час поселення, та становить суму від трьохсот злотих. Якщо ніяких пригод за час проживання не відбулося, тоді, після закінчення терміну проживання, застава повертається власнику.

Вартість проживання залежить від міста, наприклад, у Варшаві вона буде в діапазоні від 800 до 1200 злотих, у Вроцлаві, Познані, Кракові — від п'ятисот злотих на місяць, в одномісній кімнаті. Якщо розглядати проживання у двомісній або тримісній кімнаті, тоді можна розраховувати на 300-500 зл/місяць.

Альтернатива загальним оселям, для студентів ВНЗ Польщі

Ті, кому не підходить суєта та численність осіб, котрі проживають на невеликій території, завжди можуть орендувати квартиру або кімнату. Без сумнівів, кімната обійдеться дешевше, але не всіх влаштує суспільство господині житлової площі. Тому, ті учні освітніх установ, які з тих, чи інших причин не проживають в гуртожитку, вибирають оренду двокімнатної квартири для кількох людей. Такий вибір обґрунтовується доступною вартістю (вона не на багато дорожче однокімнатної), її можна зняти зі знайомими, однокурсниками або друзями, тобто вибрати собі співмешканців та розділити з ними плату. Найчастіше, виходить не дорожче, ніж в гуртожитку, але, на квадратних метрах, менше людей та більш затишно. Не пред'являючи особливих вимог, квартиру зі стандартним ремонтом, необхідною технікою та в безпечному районі — можна орендувати за 1450-1800 злотих, двокімнатна — 1550-2000 зл/міс.

Підсумовуючи, варто зауважити, що, в гуртожитках умови прийнятні, та місць не вистачає. Якщо Ви вибираєте квартиру, то, зазначена на сайті вартість не є кінцевою, адже потрібно ще сплатити комунальні, які складають 35-45% від вартості житла. Врахуйте, що всі студенти, які вступають з компанією UP-STUDY, забезпечені житлом, плата за яке не змінюватиметься, протягом року. Батьки можуть бути спокійні за своїх дітей, які вступають до ВНЗ РП з нашою компанією, адже, крім комфортних умов, компанія допомагає знайти житло безкоштовно і в найкоротші терміни, якщо орендодавець розірвав договір. Вступаючи в Польщу, студенти повинні зосередитися на навчанні, тому, вирішити питання з проживанням потрібно завчасно та на весь термін навчання, щоб не витрачати зайвий час та сили.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини